Warehouse Studio och en nördigare sida i Vancouver

En helt annan grej. Om Vancouver alltså. Jag vet inte hur bekant det är med alla men jag är ju sedan tidigt 1990-tal ett ganska stort fan av Bryan Adams. Jag skulle ljuga om jag sa att jag lyssnar på hans alster dagligen men plattorna finns alltid där i bakgrunden och det var utan tvekan honom jag lyssnade mest på under min uppväxt och upp i mina mid-20’s. I brist på annat lyssningsbart är dessutom Waking up the neighbours en platta som alltid – ALLTID – är en bra fallback i jakten på bra musik oavsett omständigheter.

Att Bryan startade sin karriär i stan bidrar ju naturligtvis lite till suget att åka dit. En och annan gång har stället nämnts i olika sammanhang när en på ett eller annat sätt läst eller hört något om honom. Fast visst, betydelsen har mindre vikt idag än för 20 år sedan, så är det ju.

Hur som helst. Är man då i Vancouver så är det ju en självklarhet att ta sig till Adams egen musikstudio, Warehouse Studio. Den är belägen i Gastown, stans äldsta stadsdel, och var på vippen att bli parkeringsplats i mitten på 80-talet när Adams klev in och köpte det nedgångna stället. Efter restaureringar färdigställdes den i omgångar på 90-talet och förutom att han själv har spelat in tre album där så har andra mer eller mindre celebra artister rockat loss i lokalerna. AC/DC, Nirvana, Metallica, Slayer, R.E.M, The Offspring, Nickelback, Shakira med flera. Inga dussinlirare direkt.

Efter att ha frågat runt lite i kvarteret fick jag tips att ta mig upp i parkeringshuset som ligger granne, för att få lite vyer över innegården. Sagt och gjort. Så fick det bli. Och så kryssade jag av Warehouse Studio på min checklista för Vancouver. Den lite nördigare sidan av stan.

Warehouse Studio

Warehouse Studios

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

    • Jag är ett fan. Fortfarande. Och skulle inte vilja ha det ogjort. Men särskilt mycket att se var det ju inte och Adams själv var ju i en annan världsdel den här dagen. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.