Fem prylar jag just nu ”behöver”

Höst, gråa dagar och strax efter löning. Då brukar köpsuget och prylbegären komma krypandes som ett brev på posten och just idag tänkte jag ge er fem prylar som jag just nu känner lite extra för.

Golfklockan Garmin S6

Idag kör jag min vanliga GPS-klocka, en Garmin 910XT, när jag är ute och golfar. Egentligen fyller den inget mer syfte än att hålla koll på tiden, med bonusen att se hur långt jag gått. Och ärligt talat, efter ett antal rundor vet jag att det landar runt milen varje gång och att vi håller utsatta tider. Jag vill ha något mer! En golfklocka vore onekligen ett bra hjälpmedel där ute. S6:an ger mig tiotusentals banguider, avståndsmätare, utformning av green och hur långt jag slår i respektive slag och den kan även fungera som en svingmätare. Högt upp på önskelistan inför säsongen 2017 (eller avslutningen på den här säsongen)!

Garmin S6 - golfklocka, en av fem prylar jag vill ha just nu!
Produktbild från Garmin.

Brusreducerande hörlurar

Innan sommaren fick jag snabbt testa ett par brusreducerande in-ear-lurar. Det var kollegan som hade en uppsättning QuietComfort20 som jag petade in öronen när vi stod på Landvetters flygplats och väntade på boarding. Jag har inte lagt så stor notis om brusreducering tidigare men alltså… vill ha! De stängde ut allt sorl som fanns runtom oss och jag kan bara ana vilken fröjd de måste vara på längre tåg- eller flygresor. Jag noterar ner dem på vill-ha-listan och stoppar undan lite pengar samtidigt, eftersom prislappen för kategorin brusreducerande in-ear ligger på ett par tusen och uppåt.

Bose QC20
Produktbild från Bose

Vattenavvisade byxor

Kommer ni ihåg vandringen till Lunndörrspasset? Blött, blött och blött. Och mina nuvarande så kallade vattenavvisande brallor visade ännu en gång att de inte riktigt håller måttet. Det är verkligen läge att införskaffa mig ett par nya, framförallt nu när en förmodligen ganska regnig höst står inför dörren. Egentligen är det bara att gå loss på Naturkompaniet och spana in riktiga grejer från Lundhags, Bergans, Fjällräven och The North Face. Utbudet finns, det handlar bara om hur bra skit jag vill ha och hur stort hål det ger i plånboken. Men ska en gå efter devisen ”inga dåliga väder” så…

Det finns inga dåliga väder
Blöta fjällvandringar kräver sina kläder.

Nytt kamerahus

Min Canon EOS 7D har rullat på sedan 2009 och den gör jobbet riktigt bra. Ibland kan jag dock sakna ett antal detaljer, som wifi-anslutning för att snabbt kunna skicka bild till mobilen och inbyggd GPS för geotaggning. Och självklart alla mer eller mindre småförbättringar som görs med åren. Tänker på bättre hantering av brus, ISO, smartare autofokus och så vidare.

I våras testade jag en semipro-systemkamera från Sony, RX10ii, men blev inte jätteövertygad, primärt för att den inte höll måttet rent bildkvalitetsmässigt. Frågan är dock om genren kameror är något som passar mig, semipro-modellerna har ju optik som oftast både är ljudstark och med mycket tele för att täcka upp de flesta behov. Hade onekligen varit trevligt att testa fler modeller som RX10:an. Mycket kamera för pengarna trots allt.

Drönare med 4K-kamera

Den sista av mina fem prylar men ojoj, tänk att kunna släpa med en drönare upp på fjället och fånga sådana där fantastiska filmer som inte är möjligt annars. Men det krävs både inköp, att faktiskt släpa med den och att sedan sätta sig och klippa materialet. Fast resultatet – wow. För mig som älskar flygande saker och flygande bilder vore det här rena drömmen. Om ett par generationer kanske batterierna har hunnit i kapp också så de håller mer än knappa halvtimmen, då snackar vi verkligen köpläge!

I väntan får jag njuta av andras alster och jag tänker att ni kan få se exempel här:

Det här var mina fem prylar som jag just nu är mest sugen på.

Har du några ha-begär på något speciellt (eller kommer det ikväll, efter Apples event och presentation av nya generationen iPhone)?

9 KOMMENTARER

  1. Vaknade i morse av att min pojkvän sa ”Idag släpps iphone!!!” och jo, nog finns den på min lista alltid. Väntar bara på att skärmen ska trilla av helt på min 5:a först 😉

    Regnkläder funderar jag också på att införskaffa, för att kunna cykla även när det regnar. Men det är kanske naivt att tro att jag faktiskt kommer göra det…

  2. Eventuellt kommer en EOS M5 som kanske kan vara spännande. Tänkte sälja min 7D men nu är det den enda kamera med kryptering jag har, så jag behåller den nog ett tag till.

    • Ja, Kameratrollet. M5 (och även M3) när den kom känns helt klart intressanta just för storleken men ska nog vänta en generation till där. Min 7D tuggar också på som tusan, mycket nöjd med det köpet. 🙂

  3. Jag skulle gärna vilja ha ett par riktigt bra hörlurar jag med, men har lite svårt för de där ”i örat”-versionerna. Vill gärna ha en som sitter på huvudet. Stör mig alltid på flyget att de jag har släpper genom allt brus. Rekommenderar INTE Happy Plugs för annat bruk än till vardags. Sedan vill jag väldigt gärna ha ett till objektiv till min kamera 🙂

    • Ja, jag föredrar också over-ear-lurar alla dagar men jag tycker att de blir lite bökiga den gången de ska sitta på huvudet samtidigt som en har en resekudde runt nacken. Det får liksom inte plats. Och brusreducerande, jag är ju rädd att har man en gång testat dem så finns det inga andra alternativ sedan…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.