När helvetet fryser till is

Ibland händer det. Och då står jag där som ett fån och inte fattar någonting alls. Ni vet. När helvetet fryser till is och det mest oväntade bara ramlar ner över fötterna. Senaste resan var nästan en orgie i sådana stunder. Som…

 • …när passkontrollanten på flygplatsen i San Francisco, som av allt att döma var den minst trevliga av de vi såg, var trevlig! Femte gången gillt, eller vad är det man brukar säga?
 • …när varenda flight vi flugit med varit on time och mer där till.
AF84 - A380
AF84 – on time, precis som alla andra flighter!
 • …när hela processen med inträdet i USA tog 50 minuter, från det att vi började köa tills det att vi stod med vårt bagage i näven på amerikansk mark. Personbästa. Med råge! Och vi minns väl alla förra årets New York-upplevelse?
 • …när vi under en hel vecka i San Francisco och Yosemite inte hade en enda droppe regn på oss. En stad som typ är känd för kallt skitväder, med Kalifornien-mått mätt.
 • …när jag, trots pressbesöket på Charles de Gaulle i våras och en total rundvisning på flygplatsen, lyckades gå fel. På hemresan skulle vi från SFO-flighten i 2E till ARN-flighten i 2F. Vi hann igenom passkontrollen innan vi upptäcke att vi lyckats ta oss ut på fransk mark istället för till 2F. Bra där, Dryden. Bra. Lyckligtvis noll och inga köer i säkerhetskontrollen i 2F så vi var trots allt på plats inom tio minuter.
Charles de Gaulle - 2F
Vi kom tillslut till terminal 2F.
 • när alla i personalen vid säkerhetskontrollen på Arlandas Terminal 4 var TREVLIGA! Alltså, vi har haft diskussionen förut och jag har pratat med Swedavia om det både över mail och i telefon. Och så plötsligt händer det. En kylig tisdagsmorgon i september 2016. Notera dagens datum, mina damer och herrar för det här är en världshändelse av rang!
När helvetet fryser till is - trevlig personal vid Arlanda Terminal 4.
Arlanda Terminal 4
 • …när jag kommer hem från resan och upptäcker att jag packat ner för mycket kläder och har flera oanvända plagg. Eh.

Återigen. När helvetet fryser till is. Då stannar nästan klockorna en stund och vi får alla chans att inhalera stunden. Vilken jädra fin resa det blev med facit i hand!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

 1. Hihi, trevligt! Jag var också förvånad över hur snabbt det gick att komma in i USA när jag landade på SFO. Särskilt när man tänker att de garanterat kommer hitta diverse anledningar till att inte släppa in en…

 2. Åh, Terminal 2F på CDG. Där har jag varit många gånger. Har en slags hatkärlek till hela den flygplatsen. Som med Paris rent generellt i och för sig 😉

  Härligt när allt flyter på sådär! Jag har också haft resor då jag ba ”vad hände??”. Eller snarare, ”varför hände inget negativt på vägen?”.

 3. Jenn, lite så. Jag har haft flera dåliga upplevelser vid inträdet i USA så det här var verkligen en befriande känsla och att det finns hopp. 🙂

 4. Jag fick lite annorlunda upplevelser av CDG nu än när jag var där i mars (på pressvisning förvisso). Det såg så himla enkelt ut då men vid besöket där nu senast, på väg till SFO, så var det ändå långa köer och trånga bussar som gällde från 2E innan vi tillslut kom in till 2E, hall M.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.