Retorik och att snacka snyggt

Det där med utbildningsdagar på jobbet är fint. Skönt med ett miljöombyte så klart, från det öppna kontorslandskapets sorl och Skype-möten, till en heldag med retorik och presentationsteknik.

Igår var Snacka Snyggt inbjudna och för halva styrkan höll Serena en heldag kring retorik och att kunna snacka snyggt. Jag kan inte påstå att jag särskilt ofta håller i några större presentationer men det gäller att norpa åt sig det en kan. Den här dagen var verkligen givande just därför! Både av anledningen att det fanns en hel del nytt för mig men också för att vi under dagen jobbade fram verktyg för att på slutet kunna hålla ett eget kort framförande. Bonus? Att få professionell feedback på det. Och några ord från kollegorna.

Fokus framöver? Att ta jobba bort mina retoriska tics. Klappa händerna ska en göra när en är riktigt glad. Inte under en presentation. Noterar mitt beteende och tar med mig det.

Jag förstår dock inte hur jag kunde vara så svettigt nervös. Här har jag jobbat med kollegorna i över fyra år och ändå skakade jag inför min presentation. Vid en kort rundfrågning så visade det sig vara så för merparten av oss. Mycket märkligt det där, fler som upplever samma? Att det är svårare att presentera saker för folk som en känner än för en större grupp okända?

Nåväl. Det värmer i slutändan ganska mycket extra att få fin feedback efter framförandet, så det tar jag med mig när jag drar igång den här nya arbetsdagen. I ett kontorslandskap. Med sorl och Skype-möten.

Retorisk analys Snacka snyggt

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Bra grej som nog alla företag skulle behöva lite coaching i!
    Jag är verkligen inget fan av att hålla presentationer och blir alltid nervös. Sist var det ännu mer illa för jag var bakis och hade endast sovit en timme. Skulle stå och presentera på engelska inför typ alla chefer från fyra olika marknader. Kan tilläggas att detta var under en workshop i Litauen och att jag inte var den enda som hade druckit lite för mycket kvällen innan 😉

  2. Bara av att ställa en fråga inför många människor så känner jag hur jäkla snabbt hjärtat börjar slå. Kul att ni hade Snacka Snyggt på besök!

    Hahaha måste förresten säga att jag skrattade typ hela dagen igår efter att jag hade läst det här inlägget åt ”Klappa händerna ska en göra när en är riktigt glad. Inte under en presentation.” Fnissar fortfarande när jag läser det, pga hysteriskt rolig syn framför mig där du står och klappar händerna helt utan anledning… 😀

  3. Haha! Det roliga är ju att jag gjorde samma sak, handklappandet alltså, när jag spelade in en Youtube-film i våras/somras. Verkar vara ”min grej”. Måste nästan spela in en ny nu bar för att komma över det. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.