EF Education First

Vi har ju redan gått in i september och det betyder ju att 2017 kryper allt närmare. I resesammanhang börjar det i alla fall bli läge att se över destinationerna att boka för kommande år och då menar jag inte enbart som semester utan även för personlig utveckling. Det är ju fullt möjligt att kombinera en resa med språkstudier till exempel och det är ju faktiskt inte bara för barn och ungdomar utan även för vuxna studenter. Det finns ett antal städer att välja på, om man tittar in hos EF Education First.

Jag ser ju lite resorna som lärande även om det inte är någon studieresa i den meningen. Livslångt lärande och personlig utveckling tänker däremot jag. Och man ska inte ångra saker, men hade jag fått göra om några år i ungdomen hade jag nog tagit möjligheten att dra iväg på språkresa. Alla dagar.

Så, städer för 2017 – vilka har jag som står på att-resa-till-listan?

New York

Yes! Jag ska tillbaka till New York på en ny son-och-mor-resa, som förra hösten, och det är i det närmaste spikat. Det handlar bara om att bestämma datum och boka. Troligtvis mitten av april och förhoppningsvis har priserna inte stuckit i väg allt för mycket sedan jag senast fiskade priser för några veckor sedan. Jag har ett inlägg på gång om saker jag ska göra vid mitt andra besök i stan och om ni inte läst om förra årets resa – gör det här!

New York - en av flera städer att besöka 2017
Manhattan från World Trade Center.

Lissabon

Portugal står fortfarande okryssat och för några månader sedan tipsade jag, utan att ha varit där själv, en nära släkting att åka dit. Mig veterligen hade de en fantastisk resa dit och av bilder jag sett ser det riktigt härligt ut. Kuperat, vid vatten, broar och mysiga kvarter att hänga i. Portugal är ju också lite av ett golfland så vem vet, det kanske kombineras med diverse golfspelande.

Singapore

Asien är ännu otrampad mark för mig men av de städer jag tittat på landar Singapore högt upp på listan. Förutom att EF har detta som destination så har andra både resebloggare som “vanligt folk” pratat gott om stan. Dessutom har de Changi, som fyra år i rad utsetts till världens bästa flygplats. Bara det är ett skäl att åka dit, för mig som gillar flygplatshäng.

Terminal 2 - Transit - Enchanted Garden
Terminal 2 – Transit – Enchanted Garden

Valletta

Lite som en förbisedd pärla ligger Malta där i Medelhavet, strax söder om italienska Sicilien. Valetta är huvudstaden och var ett av årets resmål 2016. Men jag undrar om folk egentligen känner till staden och landet mer än för sistaplaceringarna i fotbolls-VM- och EM-kvalgrupper genom åren. Jag är ändå lockad av att åka dit, med skön sommarvärme hela vägen i november och även december, med uteserveringar som är öppna året runt. Kanske det som gråtunga november behöver? Även EF har det här som destination, med St. Julian’s strax utanför just Valletta.

Manchester

Det behöver egentligen ingen närmare förklaring. Det är snart två år sedan jag var över och såg på fotboll men det börjar suga i United-tarmen en aning. Jag letar, som den reseekonom jag emellanåt ser mig som, vettiga flygbiljetter men av någon anledning verkar flygbolagen passa på att justera upp priserna till helgerna med stormatcher. Eller så kastar jag in pengarna som behövs och åker över. Det kanske bara är såpass enkelt.

Old Trafford
Hemmamatch på Old Trafford.

Vilka städer har du på din lista för kommande år?

11 KOMMENTARER

 1. De jag känner som har besökt Malta har blivit ordentligt besvikna… Så ta lite extra research om du åker dit.

  Tja, vad sägs om några köpingar för mig kanske… Norrköping, Söderköping, Linköping. Ska jag våga dra till med Visby äntligen också kanske?! Och Stockholm är givet varje år.

 2. Rolig läsning, alltid kul att spåna i spåkulan inför kommande resår… Jag har 0 spikade resor men tiotals drömmar, och av dem cirkus en handfull “så gott som bokade”. Tågluff i f.d. Jugoslavien i sommar, Sydamerika ännu en sväng och Köpenhamn bland andra. Ser fram emot 2017!

  • Åh, vilka intressanta resor Sanna! Tågluff i gamla Jugoslavien låter ju riktigt fint, är själv väldigt sugen på det området också! Sydamerika finns det önskemål om men det känns väldigt långt bort just nu, både geografiskt och planeringsmässigt. 😉

 3. Jag har börjat inse att jag ligger efter i Europa. Så inga planer än, men jag vill till Kroatien, Split som stad kanske (men så vill jag ju ut på öarna också). Wien skulle jag vilja besöka – gärna i kombination med sommar i alperna. Så känner jag att jag måste till Paris snart. Så det får stå på önskelistan inför 2017 i alla fall. Vi får väl se vad det blir.

 4. Har besökt alla dina städer utom Lissabon. N.Y. är (förstås) överlägsen favorit!
  Känns jättekonstigt för mig, “de tidiga bokningarnas okrönta mästare”, men 2017 gapar ännu så länge ganska tomt. Mest pga jobbyte 1:a sept, känns farligt att boka innan man har koll på vad som gäller med ledigheter osv…
  Men 2017 börjar med Zanzibar och sen finns bara Krakow inbokat faktiskt.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här