Storsjöyran – Joey Tempest up close and personal

Jag stod på balkongen för drygt en månad sedan och hörde dunket från festivalen inne i Östersund. Vi har en kilometer dit, fågelvägen, och när Storsjöyran pumpar på hör vi det gott och väl hem till oss eftersom det till stor del är vattenväg. På Storsjöyran har jag faktiskt inte varit på flera år, senaste gången var nog 2010 när jag jobbade som konsertfotograf.

Det var just precis det jag kom att tänka på där, den sena kvällen. Inspirationen flög i mig och jag grävde fram bilderna från de konserter jag fotade då och tänkte att de absolut är värda en re-post så här några (!) år senare. Så, jag tänkte att jag kör några inlägg med konsertnostalgi här helt enkelt.

Ett av banden jag fotade var Europe. Förstagångskonsert för min del och att få stå i diket precis nedanför scenen var ju naturligtvis speciellt. Joakim Larsson, a.k.a Joey Tempest vet naturligtvis med närmare fyrtio års erfarenhet hur man ska ta både publik och fotografer så när han satte sig rakt framför mig och sjöng hela vägen in i objektivet var det ju bara att låta kamerahuset smattra. Det är sånt som etsar sig fast bland alla konsertminnen jag har.

Europe var det. Storsjöyran i Östersund, den 29 juli 2010.

Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 John Norum, Europe - Storsjöyran 2010 John Norum, Europe - Storsjöyran 2010 Europe - Storsjöyran 2010 Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 Joey Tempest, Europe - Storsjöyran 2010 John Norum, Europe - Storsjöyran 2010

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.