2016 streck 43 – veckan som gick

Förra veckan alltså. Krajst. Långa sena arbetsdagar och så överjävligt morgontrött på det, så är den onda cirkeln igång. Ni vet. Att landa på jobbet vid nio för att sedan “tvingas” jobba in tiden plus att hinna med det en ska och sitta till sju-halvåtta på kvällarna. Föga populärt hemma. Släng på två halvdagar med utbildning och ett halvkaosigt projekt jag sitter i så… ja. Veckan alltså.

Det hände lite annat också. Lite så här:

 • Efter mitt inlägg om “provkörningen” av Golf Sportcombi så hörde VD:n på Berners av sig och ville träffas. Vi satt en timme över lunch och pratade om ditten och datten men självfallet också själva kärnan – bristen på bemötande. Jag fick utveckla mina synvinklar på ämnet och han fick utveckla sina. Och nej, jag blev inte mutad med bjudlunch eller något specialpris på leasingavtal, bilservice eller dylikt (vilket självfallet inte var syftet). Vi satt sonika ner och snackade. Inte konstigare än så. En väl spenderad timme måste jag säga.
 • Efter mitt egna test av brusreducerande hörlurar så har både Ewenson och Matochresebloggen varit i farten och recenserat QuietComfort 35, over-ear-lurarna från Bose som jag haft ett par-fem ögon på. Jag blir inte direkt mindre sugen men vacklar en smula på om jag vill ha in-ear eller over-ear. Plånboken vacklar också en smula, när det bokas resor högt och lågt.
 • Resor ja. Efter San Francisco var hösten helt tom och det kändes lite konstigt där och då. Lyckligtvis har det löst sig nu när jag bokat upp mig på resebloggevent i Stockholm, weekend på Gotland, weekend i Manchester (!) och så New York-resan i april. Det där mottot “innan nästa resa är avklarad ska en ny vara bokad” lever återigen och frodas gott. Kan jag lugnt konstatera.

Moln - bland de finaste av vyer

 • Höstens sorgebarn lever också och frodas. Träningsfobin. Ja. Fobi. Lite så. För det är så det känns. Fullständigt oinspirerad, ointresserad och oengnagerad. Jag har lagt mig helt platt och bara… gett fan i det. Bedrövligt. Är november månaden då jag reclaimar kropp, flås och huvud och bara tar tag i det? Dum fråga. Det är klart det är! Jag ska börja tänka mer på att jag i maj för tionde gången ska springa in här och att det ska vara med världens skönaste känsla av personbästa.

Slottsskogsvallen

 • Det där med att vara vanemänniskor stämmer nog ganska bra. En saknar inte kossan förrän båset är tomt. Ett gammalt slitet men ack så aktuellt uttryck från Dalsland. I-landsversionen den här gången dock, saknar min S7 Edge som är på service (mobilen alltså) Jag skäms nästan lite för att säga att jag saknar den. Men jag gör det. Från att ha fotat kanske fyrtio bilder om dagen är jag nere i fyra bilder per vecka nu. Typ.
 • På tal om prylar. Det här var veckan då Apple officiellt gjorde det än mindre motiverat att kasta pengar efter dem vid nästa prylinköp. Bara en sån grej som att döda MagSafe-kontakten i den nya Macbook-serien och dessutom höja priserna ganska seriöst. Seriöst?

Så. Blandat och taget från veckan som gick. Nu gör vi den här veckan bättre. 44. Bring it on och let’s do this.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

 1. Klart intressant att VDn för Berners själv valde att ta tag i ärendet. Finns ändå lite lite hopp kring det hela. Sen skall det bara stråla vidare ut i organisationen med…

 2. Det verkar inte bättre, inte out of the box i alla fall Jenn. Det lär väl bli som vanligt med Apple – adapter. Brukar lösa det mesta för några hundra spänn…

 3. Det kan eventuellt vara så att jag mailade VD:n och tipsade om länken. Enda sättet för att få lite uppmärksamhet med kort varsel kände jag. Men ja, att han tog tag i det var så klart superbra! 🙂

 4. Samma sorgebarn här måste jag medge… Kröppen min vill bara sitta hemma och surfa drömresor. Så det får den göra – medan hjärnan är ute i novembermörkret med ficklampa och springer personbästa på milen. Önska kan en ju… 😉 Roliga resor du har framöver förresten! Ska bli kul att höra mer om Guteön.

  • Haha! Sanna, det var ju en variant att göra “personbästa på milen”. Det är ju också ett sätt. 🙂 Ja, Gotland ska bli riktigt spännande och jag har nog höga förväntningar på ön. Vet inte om det är bra eller dåligt dock.

 5. Heja dig med träningen. Klart du ska reclaima kropp och flås. Jag tror på dig. Själv gick jag på spinning idag. Gav upp efter en kvart. Hur kan man utsätta sig för sådant?!
  Jag önskar för övrigt att jag INTE fotade så jäkla mycket med mobilen. Blir stressad av att ha en miljon bilder varav 80% är på helt meningslösa saker som jag sen aldrig tar bort. Så jag har medvetet börjat fota mindre. Egentligen kan man ju vara utan de flesta bilder, förutom de där “in the moment”-fotona från en galen utekväll eller rolig händelse.

  Hoppas att jobbet lugnar ner sig snart och att du kommer i fas med allt. Skönt i alla fall att ha lite resor bokade. Gotland är ju så fint!

 6. Tack Christine! Spinning är ingen personlig favorit heller även om det är SÅ skönt när svetten bara flödar ut efter en stund. Dock har jag svårt att ta mig över tråkighetströskeln där.

  Det där med fotandet är lite som en dagbok för mig. Jag fotar förmodligen ganska mycket meningslösa saker med mobilen som tar massor av plats och kanske skapar viss stress när jag borde städa bland bilderna. Men jag tycker ändå att dagboksfördelen väger upp det där. “Just det ja, det var ju DÅ jag gjorde det där ju!”. Med vänlig hälsning 100k+ bilder i arkivet… 😉

 7. Kan inte mer än bara säga amen och sådär övrg apple. Håller på att byta telefon och seriöst?! Sjuan kostar 10 papp! Men vad fan. Domedagen är nära.

  Kul att vdn åt lunch. !? Why? Men bra bemötande ändå.

  • 10 papp är sjukt. För en mobil. Säger jag som köpte en S7 Edge för nästan samma. Eh.

   Tja. VD:n ville käka så då ställde jag upp. Fast jag inte käkade utan bara tog en mugg kaffe.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.