Dryden goes golf S02E13 – årets sista

Så kan jag alltså summera golfsäsongen 2016, då dagens runda onekligen ser ut som att ha varit den sista för i år. Det spelar liksom ingen roll hur förvånade alla ni söder om Dalälven är över att det är slut redan i början av oktober. Att åka ut på golfbanan en söndagmorgon vid halvåtta, med lätta nordanvindar och fyra ynkliga plusgrader, är inte jättesexigt även om solen så klart gjorde sitt för att få oss på bättre spelhumör.

Hål 3 S02E13 - golf 2016

För något spelhumör var vi inte direkt på. Eller ja. Det är ju nästan alltid kul att golfa så klart men när en kommer till tredje hålet och redan har slagit bort en boll så hjälper det inte direkt när jag direkt från tee slår bort tre bollar till. Japp, ni läste rätt. Tre bollar från tee, rätt ut på åkern. Plus svåra köldskador i fingrarna, ett borttappat headcover på första hålet samt det faktum att pitch-klubban inte var i bagen när jag kom ut till golfbanan. Jag brukar inte drälla saker runt mig. Förutom på golfbanan. Tröttsamt.

På fjärde hålet började vi prata hemfärd. Har nog aldrig hänt. Och engagemanget har nog aldrig varit så lågt som idag. Det var med nöd och näppe vi orkade oss igenom nio hål men så blev det. Sedan huttrade vi oss till bilen och åkte hem.

Ja just det, den försvunna pitchklubban var inlämnad i receptionen så den fick jag tillbaka. Så fick jag även testa min nya mobilhållare till golfvagnen, som mycket lägligt dök upp från Kina häromdagen. Fungerade skapligt och så slipper jag slita upp och ner mobilen hela tiden för att föra scorekort och kolla avstånd. 60 spänn. Ett kap.

Ändå. Golfklocka till nästa säsong. Lätt.

Mobilhållare till golfvagnen Mobilhållare till golfvagnen

Summering av golfsäsong nummer två så?

 • Jag skrapade min andra säsong (S02) ihop 13 rundor (E13) totalt, 9 och 18-håls inkluderade. Det är för få!
 • Jag sänkte mig från 36 till 31,5. Allt på en väldigt fin runda i slutet på juli.
 • Jag tappade bort min fina greenlagare/markeringsknapp från New York.
 • Jag tappade bort mitt headcover till hybriden.
 • Jag höll nästan på att tappa bort min pitchklubba.
 • Jag drog ett riktigt fult märke i just pitchen när jag grävde djupt och träffade en sten i somras.
 • Jag hade roligt! Golf är roligt och jag vill åka på golfresa till varma sköna breddgrader. Helst redan i vinter.

Så. Golfvagnarna är tvättade och klubborna väntar på samma öde. Säsongen 2016 är slut. Jag hann till S02E13 innan jag stängde butiken för att åka hem och värma mig med en mugg kaffe.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  • Haha! Med tanke på biltemat det senaste så skulle det faktiskt kunna ha varit VW Golf. Men du kan vara lugn, det kommer ett inlägg även om Golf. Bilen alltså. 😉

 1. Visst kan man ibland fundera över vad det är som gör att man faktiskt tycker det här är kul! Speciellt de där gångerna man håller på att frysa fingertopparna av sig eller när regnet står som spön i backen och allt blir genomdränkt… Himla tur att det finns gånger som uppväger det hela – för det måste det ju göra eftersom man fortsätter 😉

  • Det finns många stunder som väger upp. Som att komma in på 18:e hålet och kunna blicka ut över fjällen här på Frösön efter fyra timmars spelande. Fantastiskt på så många sätt. Och den här säsongen har verkligen erbjudit massor av väder. Åska, strålande solsken, hällande regn och nordvästanvind. På en och samma runda dessutom. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.