5 tips för frukost och lunch i San Francisco

En sak är säker – i San Francisco behöver en aldrig gå hungrig. Det handlar snarare om att välja och vraka bland alla restauranger, lunchserveringar, hål i väggen, snabbmatställen, pubar och vinbarer. I vår matjakt i stan landade vi på ett flertal ställen, allt från ett anspråkslöst bagelhak till en vinbar i bästa loungeanda. Jag tänker här gå igenom våra favoriter för frukost och lunch och så kommer dygnets senare hak i ett annat inlägg.

Frukost

Eftersom jag och vi ofta bor på hotell där frukost inte serveras börjar dagens matjakt redan på morgonen. San Francisco är inget undantag. Första dagen hittade vi Evas Coffee på Lombard Street, ett tillsynes trevligt litet hål i väggen med handskriven menyskylt utanför. Besvikelsen var dock ett faktum när jag fick två torra baconbitar på en gummiliknande köttbit för över hundra spänn. Jag besparar er bilder därifrån.

Ett ställe som är betydligt trevligare är Boudin och dess flaggskeppsställe på Fisherman’s Wharf. De är kanske mest kända för sitt surdegsbröd och förutom själva bakeriet (som man kan stå och titta in i från gatan) så finns här även restaurang, museum, bar samt en butik med Boudin-brandade produkter, souvenirer, muggar, böcker, vin, olja, bröd och så vidare. En skön miljö, om än stimmig med alla besökare för ja, det här verkar vara ett populärt ställe.

Frukost på Boudin, Fisherman's Wharf

Här åt vi frukost två gånger och var mycket nöjda. Första gången tog jag en Bacon Waffle Taco, en våffla med äggröra, bacon, cheddar och sirap. Alltså. Som. Ett. Smäck!

Matjakt på Boudin, Fisherman's Wharf
Bacon Waffle Taco – Applewood smoked bacon, scrambled eggs, cheddar cheese and syrup.

Maria tog en i det närmaste perfekt Crab Eggs Benedict och det valet gjorde även jag dagen därpå. Ska ni äta frukost i San Francisco så kan ni avsluta morgonens matjakt här. Boudin vid Fisherman’s Wharf. Notera!

Boudin, Fisherman's Wharf
Crab Eggs Benedict

Sista morgonen i stan hittar vi ett oansenligt ställe vid korsningen Sutter St./Grant Ave, nere i downtown. Posh Bagel heter det och ser ut som vilket snabbmatställe som helst, dessutom en ganska ospännande matmiljö med högljudda fläktar. Deras bagels däremot är av helt annan kvalitet, fyllda med saftigt innehåll och de smakar verkligen riktigt bra! Jag älskar när mackorna faktiskt innehåller det som står på menyn. Här snackar vi inte en liten bit svamp utan ett helt lager! Yey!

Posh Bagel, San Francisco

Posh Bagel, San Francisco

Lunch

Efter att ha ätit på Bubba Gump i Santa Monica för ett par år sedan var det här ett givet val när vi ändå huserade kring Fisherman’s Wharf. Ni som sett Forrest Gump vet precis vad det här handlar om och för er som inte sett filmen – gör det. Och ät sedan här. Bubba Gump är en restaurangkedja som finns på många ställen och det är ju viss kommers kring varumärket. Må så vara, jag tycker att de har bra mat och servicen är utmärkt!

Maten så. Fokus på skaldjursrätter (så klart!) men det går även att få andra rätter, alla med namn som kopplar till filmen. Jag körde på en Captain’s Fish & Chips och Maria på en Lt. Dan’s Surf & Turf. Ni kanske kommer ihåg den bedrövliga Surf & Turf Maria åt på Clarion Arlanda innan resan? Det här var mer åt rätt håll. Så att säga.

Bubba Gump, Fisherman's Wharf
Captain’s Fish & Chips på Bubba Gump.
Surf and turf på Bubba Gump
Lt. Dan’s Surf & Turf på Bubba Gump. Foto: M. Carlsson

Och så den obligatoriska turistbilden utanför restaurangen.

Bubba Gump, Fisherman's Wharf
Life is like a box of chocolates. Foto: M. Carlsson

Att åka till USA och inte äta nån typ av snabbmat vore som att åka till Manchester och inte gå på fotboll. Orimligheten och så vidare. Efter tips från Youtube-kanalen Attaché och deras San Francisco-avsnitt så testade vi stans enda In-N-Out Burger vid Fisherman’s Wharf. Kedjan har totalt 320 restauranger på framförallt västkusten, men även ett antal i Texas, och på menyn finns det blott tre meals.

För att vara en helt vanlig snabburgare så måste jag medge att det här var aningens vassare klass än det som återfinns på McDonalds, mAx, Burger King, Sibylla och Frasses. Inte bara smakmässigt utan även att bara titta på skapelsen. Så. Titta på skapelsen!

In-N-Out Burger, Fisherman's Wharf

Den är inte bara rik på innehåll utan även snyggt förpackad och ser riktigt aptitlig ut. Den smakar dessutom riktigt bra och är utan tvekan en av de bättre snabburgarna jag ätit på väldigt väldigt länge. Stripsen höll inte riktigt samma kvalitet men det där känns lite mer som ett lotteri.

Fast, lika bra som burgaren smakar, lika bedrövlig var själva lokalen. Hysteriskt mycket folk där köerna vid flera tillfällen ringlade ut på gatan, fruktansvärd ljudnivå, få sittplatser och så har de inget wifi heller. Det går å andra sidan att sitta ute men då får man räkna med att slåss om maten med måsarna. Inte aktuellt. Kan man dock utstå detta så är burgarna värd sin tid och tinnitus.

In-N-Out Burger, Fisherman's Wharf

Det här var mina tips kring frukost och lunch i San Francisco. Har ni tips på liknande ställen i stan? Något speciellt ni föredrar i frukostväg? Kort och gott – hur ser er matjakt ut när ni är på resande fot?

11 KOMMENTARER

 1. Åååh vill typ åka tillbaka nu och gå på dessa ställen! Jag menar Bacon Waffle Taco – wtf??? Gotta love the amerikat alltså 🙂 Du fick till en riktigt bra bild på In-n-out-burgaren, men kan inte hålla med om att den slår Max 😉

  Kunde förresten INTE SLUTA STIRRA på dina fötter på bilden…. Vad är det för skor?! Och ser hur stora som helst ut? Sen var jag tvungen att googla och insåg att det var ett par gigantiska skor som tydligen hör till interiören där. Hahaha…

 2. Kan det bli mer klassisk USA-burgare än sådär? Den ser fullkomligen delikat ut måste jag säga!
  Pommes däremot, de skippar jag allt som oftast numer. Liksom inte värt besvikelsen det oftast blir 😉

 3. Ett matnyttigt inlägg som heter duga! Just maten är en av de stora tjusningarna med att vara bosatt i Singapore. Här kan man äta underbart god mat från världens alla hörn och det är definitivt ingen brist på matställen och man säger så…

  • Marina, Asien är ju helt okryssat på resekartan för min del men har tankar om att förverkliga den lilla drömmen under nästa år. Är Singapore en bra start?

 4. Gaah! Sluuuta vad gott! Håller med om att den där burgaren var lite i en klass för sig. Annat än en svettig cheeseburger på donken liksom 🙂
  Jag är däremot den där som älskar hotellfrukost över allt annat (med vissa undantag kanske – typ som min familj och så), och får jag inte det på ett hotell känns det som ett nederlag. Fast det är såklart att det beror på vart man åker. I Frankrike och Italien när frukosten består av maskinkaffe, en croissant och ett glas juice från koncentrat så äter jag också hellre frukost ute. Ni verkar i alla fall ha hittat bra ställen!

  • Ja, lite så Christine. På hotellet i Sonora utanför Yosemite ingick det frukost. Eller snarare ”frukost”. Rostbröd, flingor och blaskigt kaffe. Men okej, skönt att slippa jaga det första en gör vid den tiden på morgonen och i trakter som inte har allt för många frukostställen längs vägarna.

 5. Eggs benedicten såg fantastiskt god ut. Jag brukar försöka hinna med en sushi och en hamburgare när jag är ute och reser (favoritmaten) sedan prioriterar jag god frukost. Hittar jag crepes så äter jag alltid det annars är jag inte så noga. Mat är inte min prio ett när jag reser (eller är hemma heller för den delen).

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.