När hösten kom till stan

Jag kan verkligen uppskatta en dag i stan eller tre. Alltså. Storstan. Tempot, pulsen, intrycken och allt som händer överallt, hela tiden och dygnet runt. Men lika mycket som jag uppskattar det uppskattar jag att komma hem. Till Skärgår’n. Lugnet på gatan där jag bor. Och alla de här fantastiska höstfärgerna som just nu pryder stan och allra helst vägen till jobbet.

Har jag sagt att jag har sjöväg från första meter till nästan sista? Jag vet inte riktigt om jag förstått den lyxen själv riktigt. För det är en lyx. Framförallt sådana här mornar. Då är svinbitiga höststormar och januaris smällkalla snöyra långt borta i sinnet.

Kontraster. Vi har väl pratat om det förut tror jag. Att det är just dessa kontraster som gör livet. Ena morgonen storstadens trängsel på tunnelbanan och obönhörliga hets i varje gathörn. Nästa morgon stannar jag med cykeln på vägen till jobbet. Jag är ensam och får i lugn och ro andas in en höstmorgon ut över det vanliga.

Världsklass. Minst sagt.

Hösten kom till stan Hösten kom till stan

10 KOMMENTARER

    • Egentligen borde jag skippat jobbet en sväng och tagit min friskvårdstimme istället. Kuta runt i det här? Ja tack. 🙂 Och du kom ju nyss hem så då kanske löptur sitter än bättre?

  1. Jag förstår vad du menar – kontrasten är härlig och det är verkligen lyx att ha den inramningen som sin vardag!
    Jag tänker lite samma i ”storstan”; att bo med fantasisk natur runt knuten är bara bäst. Fast sedan en kvart in till pulsen som jag verkligen behöver – det gör det hela komplett för mig. Stockholm är bra på det sättet. (Jag lovar 😉 )

    • Låter onekligen fint med den kontrasten Lisa, jag hade nog gärna haft lite närmare än en timmes flygresa plus tranfers till och från pulsen. Fast om jag måste välja så… ja. 😉 Jag funderar fortfarande på hur jag kan ge Stockholm fler chanser att visa sig från sina bättre sidor. Någonstans gillar jag ju stan. Trots allt.

  2. Det går inte att säga annat än att hösten är fantastiskt vacker på alla sätt och vis, åtminstone den tidiga hösten då! Däremot är jag nog fortsatt envis med att sommaren och värmen slår allt! 🙂

  3. Hösten är sjukt vacker! Rent höstfärgsmässigt kan Portugal faktiskt inte mäta sig. Gärna ett till helt nlägg om cykeltur till jobbet med fler bilder! (jag jobbar på ett jag med, problemet bara att ta sig tid att stanna och fota…)

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.