Om att börja om

Saker och ting tuggar ofta på. I maklig takt eller snabbt så man knappt hinner med. Men ibland så måste en få börja om. Från början. Vilken man vill eller inte. Känns som att jag är inne i en sådan period just nu.

Först brakade jobbdatorn samman efter att Windows 10 installerades. Drog länge och väl ut på en ominstallation tills jag tillslut bara insåg att jag inte kunde ha det så där längre. Blåste om datorn och så fungerade allt klockrent efter det. Har ens knappt hört fläkten på laptopen ifråga. Bättre arbetsmiljö med andra ord. Men återställande av egna inställningar och applikationer tar tid. Massor av tid.

Och så till det andra sorgebarnet. Min Samsung S7 Edge har jag på det stora hela varit väldigt nöjd med. Kanske allra helst batteritid och allra allra mest kameran. Fantastiskt kul att använda den. Men det där förbannade rosaröda strecket som dök upp första gången i somras kunde jag helst sluppit. Så kom semester, resor och annat i vägen. Strecket blev tjockare, tydligare och än mer störande. Fast att hitta en rimlig lucka i tillvaron för att vara utan mobilen fanns inte riktigt.

Men häromkvällen fick jag så tummen ur änden och fixade backuper och annat. Plus att jag fått tag på en lånetelefon. Skiten blåstes om så nu är den inlämnad och ivägskickad. Jag kör en LG G2 under tiden. Om ni undrar över bristande Insta-bilder och annat alltså. Well, det kunde varit värre. Galet guld att jag fick låna en smartphone av en kollega under tiden. Tack Micke!

Och förhoppningsvis, jag skriver förhoppningsvis, slipper jag mecket med att peta in app för app när jag får tillbaka S7:an. Förhoppningsvis, jag skriver förhoppningsvis, fungerar backupprogrammet som det säger att det ska göra. Då är jag snart på banan igen.

Om att starta om

17 KOMMENTARER

  • Haha! Åsa, det kanske är så. Hästens här hemma står sig fint fast jag skulle vilja byta ut den först av allt. Av de 180cm vi har nyttjar vi 120. Resten blir klädhögar och annat. 🙂

 1. Jobbigt att vara utan grejer flera dagar, men skönt när du väl får tillbaka din mobil reparerad och fin 🙂
  Jag är likadan med det där att få tummen ur r**en, hehe. Min mobil har varit knasig sen jag köpte den för att idioten som sålde den installerade någon jäkla synkroniseringsapp som sen skickade iväg pushaviseringar för olika spel. Himla onödigt när det fanns en specifik app FÖR en Sony-mobil att synka. Nu måste jag egentligen göra en fabriksåterställning för att ”rensa bort skit” men det orkar jag ju aldrig. Fast får kanske göra det så jag slipper störa mig på krashade appar och liknande..

  Sorry för mininovellen med the story of my technical problems 😉

  • Haha! Christine, du kanske bara ska hitta nån bra programvara som kan backup:a allt innehåll? Då är det förhoppningsvis snabbt gjort och det är det hoppet jag lever på när jag får tillbaka min S7:a. Bara blåsa in och fortsätta köra som förut, minus det där strecket på skärmen. Sedan hoppas jag att du kör kontakterna i molnet, typ via mailtjänsten du använder (Hotmail, Gmail eller dylikt). 🙂

  • Travelmania, egentligen är jag också sådan som bara vill att allt ska fungera. Det tar för mycket tid med allt meckande, tid som jag vill göra annat med.

  • Joakim: Alltså, det är ju guld att ha en smartphone som backup överhuvudtaget. Men den är väldigt långt från min S7:a. På dagens fjälltur körde jag några Instagram Stories men i övrigt var den i det närmaste oanvänd. Kul för systemkameran däremot, som fick jobba riktigt hårt.

 2. Alltså… Den här Samsung-telefonen, är det den som de snackar om på alla flygningar nu? Att man absolut inte får ha den i incheckat bagage eller ladda under flygningen…? Vilken gratisreklam alltså.

  • Jenn igen, varsågod. Det är i det närmaste daglig läsning ju och det finns ju skäl till det! Tack själv där i BB-tråden på FB! Värmer lika fint! 🙂

 3. Du såg ju hur min telefon såg ut. Med krossad kamera och skärm, dessutom problemet att allt under 20 grader får telefonen att kortsluta är ju inte hållbart. Och ändå har jag haft den sån i jag vet inte hur många månader. Men nu så har jag gjort mig själv en ”tjänst” och fått stå över en resa till förmån för en ny telefon. Jag älskar elektronik lika mycket som jag hatar den….

  • Mm, jag har haft sjukt bra flyt i teknik de senaste åren. Kommer jag att få igen det? Eller har jag sonika gjort bra teknikköp? Är teknikköp någonsin bra? Det som suger är ju bara att det tar sån tid med att få ordning på allt.

  • Tack Anna! Det löser sig nog tillslut. Jobbdatorn rullar i alla fall, bara att invänta min mobil också. Jag hade faktiskt iPhone tills i våras när jag bytte till Samsung-luren. Har faktiskt inte saknat iOS särskilt mycket ens. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.