Byggarbetsplats, måndagsmöte och räddningen

Ni vet. När en kliver upp några minuter innan fem på morgonen, i bitande kyla och med skakande tänder väntar på en taxi som är tolv minuter sen. För att sedan kliva på första flyget till Bromma. Morgontröttheten yr runt i mitt huvud och snön yr runt omkring mitt huvud när jag boardar BRA:s SAAB 2000-kärra.

SAAB 2000

Förresten. Frukosten som BRA serverar på sina morgonflyg. Stor tumme upp på den och ett bra sätt att tina upp efter taxiväntan och snöyra.

Frukosten hos BRA

Ett par-tre timmar senare kommer jag till kontoret i huvudstaden för ett heldagsmöte. Till ett mötesrum med en byggarbetsplats utanför. Där de borrar i marken större delen av dagen. Helt orimligt överjävligt suboptimalt. För att underdriva lite lätt.

Byggarbetsplats

Släng på en gråtung stad, hetsen i tunnelbanan och folk i varje riktning i Stockholm city innan jag tillslut får stänga dörren bakom mig på hotellrummet framåt 17-tiden.

Tystnaden som uppstår. Underbart. Ibland behövs det dessutom inte så mycket mer än en kort stund av egentid för att snabbladda batterierna.

För 40 minuter senare möter jag upp Christian från Matochresebloggen för en sväng på stan. Rolfs Kök landar vi tillslut på och där levereras det en pumparavioli med stilton, broccoli, spenat, brynt smör och valnötter. Släng på resesnack, bloggsnack, idésnack och allmänt snack. Fint så. Mycket fint så. Det är  en måndag räddas upp.

rolfskok

Så. Tre arbetsdagar i huvudstaden varav jag kört miljöombyte idag. Istället för kontorsmiljö så blev det coffice på Scandic Klara. Nytt grepp. Öppen miljö, lurar, bra musik och en mugg kaffe satte fin produktivitetsprägel på den här dagen. Kanske måste överväga mer sånt även hemma i Östersund.

Well, dags att packa ihop och dra hem. Men Stockholm och jag möts snart igen. Väldigt snart. Då blir det mer resebloggarsnack, jag lovar.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

    • Lisa, Stockholm är trevligt men i dess värsta stunder är det en jädrigt jobbig plats. Jag kämpar febrilt med att återfå kärleken till stan, som jag en gång hade…

  1. Just det där med den bitande morgonkylan kändes väldigt avlägsen just nu (och den kan jag väl inte påstå att jag saknar), däremot det där borrandet…just nu håller det på att byggas en ny tunnelbanestation utanför oss och ja – det hörs!!!

  2. Den där frukosten och trevliga måndagskvällen verkar ha vägt upp allt det andra. Du kan ju trösta dig med att du slapp hållas vaken av hårdrocksmusik och få smått panik av en kackerlacka som kröp på golvet 😉

  3. Jag är kluven till Stockholm! Älskar ju min hemstad, men jäklar vad mycket folk det är. Antingen har jag blivit äldre och avträngslifierad, eller så har det blivit jättemycket mer folk på något år. ELler så är det för att jag alltid kommer via centralen och mest rör mig i city nu. Men visst har den sina stunder, som coffice och kompisdejter. Grymma grejer!

  4. Ja Katta, det är ju coffice och träffa vänner som är grejen känner jag också. Däremellan försöker jag att dra så lite som möjligt i befolkningstäta områden. Centralen får jag nästan allergiska utslag av, haha!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.