Snöns omvända ordning

Vanligtvis när en lämnar Östersund för Stockholm under vinterhalvåret brukar en också lämna snö, vita vidder och vackra vintervyer. För att mötas av grönbrunt slask, massa plusgrader och smutsiga betonghus. Så blir plötsligt ordningen den omvända. Igår förmiddag, på väg just till huvudstaden, låg det bara ett tunt lager med snö i Östersund och medan jag satt av en drygt två timmar lång försening på flygplatsen fick jag höra om snökaos på Arlanda. 

Det där med ”enorma mängder snö i Stockholm” har man ju hört förut. Snökaos brukar det ju bli vid ett par centimeters snöslask där nere. Skolor ställs in, E4 tjockar igen och så vidare. 

Men okej. Jag ger mig. När vi kom till Arlanda dumpades den förbokade taxin på grund av E4-köer och så blev det pendeltåget till Kista istället. Utanför fönstret susade ett landskap med helt galna snömängder förbi. Det kändes snarare som att jag åkt till typ Svalbard än Stockholm.

Mycket märklig känsla, samtidigt som det är väldigt vackert utanför hotellrummet just nu. Vita vidder och snöklädda träd. Det är ju så jag vill ha det. Så ärligt talat, det får gärna flytta norrut och följa med till Östersund när jag flyger hem senare idag. Det är november och då vill jag ha vinter, snö och kyla. Ge mig. Nu. Tack på förhand!

Två timmars väntan på ESNZ.
Två timmars väntan på Åre/Östersund flygplats.
SAS goes 70 - specialmålad 737:a.
SAS goes 70 – specialmålad 737:a.
SAS
Det är något speciellt med att blicka ut över molntäcket från tiotusen meter.
Kontrasterna utan gränser.
Kontrasterna utan gränser.
Snökaos längs pendeln.
Snökaos längs pendeln.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Så vacker bild där på stationen! Och från planet! Och cool bild på reklamskylten! När jag ser alla bilder undrar jag om det inte är mer snö i Stockholm än här i Helsingfors…? Trots att det snöat i princip nonstop här också. Men kaos har det i alla fall inte blivit 😉

  2. Tack! 🙂 Finnarna kanske kan det här med att hantera snö. Men jag klandrar nog inte Stockholmarna heller riktigt för de här mängderna var ju helt barockt! Dock, det där med vinterdäck kanske är något som ska på redan i oktober. Det borde väl vara sen gammalt även i huvudstaden?

  3. Norrlänningarna brukar ju håna oss, och det får vi väl står ut med 😉 Visst skulle man kanske kunna vara lite mer förberedd. Men samtidigt så är det ju så mycket mer trafik här… Och nä, vi brukar INTE ha snökaos när det är några centimeters snö, det köper jag inte … (Måste ju försvara lite! ;))

    • Haha, FREEDOM. Det blev ju lite rage i sociala medier där i dagarna. Norrlänningarna tyckte ju att Stockholmarna skulle komma norrut och se hur snöhanteringen sköts medan Stockholmarna undrade om de kunde ta med alla människor och all trafik upp för att se om det verkligen är så bra som det sägs. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.