Årets mest lästa – era favoritinlägg!

Under året som gått har det blivit en hel del inlägg (över 260!) men det är även äldre poster som dyker upp när statistiken för 2016 tas fram. Jag tänkte lite snabbt gå igenom topp-tio över årets mest lästa inlägg och det finns ett par skrällar, om ni frågar mig. Och så finns det två som sticker iväg ordentligt.

10. Tips inför Skara Sommarland

För några år sedan besökte vi Skara Sommarland och efter det noterade jag fyra värdefulla saker inför besöket. Det är uppenbarligen fler som tycker att tipsen är värdefulla då det landar in på tionde plats över årets mest lästa på bloggen.

9. Världsrekordet på Kebnekaise

När Kebnekaise bestegs i augusti 2014 sattes också ett nytt världsrekord samma dag. Det var Jerker Lysell som sprang upp och ner på under två timmar (!) och som därmed slog Emelie Forsbergs rekord från juli samma sommar. Han bröt dock handleden på vägen ner, ni kan läsa mer i inlägget Världsrekordet på Kebnekaise.

8. Lyx och flärd med Air France i La Première

I våras var jag som enda bloggare inbjuden till Air France och en heldag på Charles de Gaulle. Det bjöds på visning av flygbolagets nya kabiner, flygplatsens upprustade områden och även det bästa av det bästa – La Première. Lyx, flärd och champagne en tisdag. Jodå, jag kan vänja mig vid det.

Lyx och flärd i La Permière
Foto: C. Bergqvist

7. Om att surfa med mobilen utomlands

Ett ständigt aktuellt ämne när folk ska dra utomlands – hur ska vi få till det här med datatrafik så vi kan lägga ut på Instagram vart än vi må vara? Kontantkort utomlands och surfpuck heter lösningen. Kanske snart ett minne blott inom Europa? Allt fler operatörer har börjat ställa om och erbjuder (nästan) fri trafik, det kan vi tacka nya EU-lagar och regler för.

6. TV-tablån för fotbolls-EM 2012 (!)

Inför fotbolls-EM 2012 (!) satte jag ihop en Google-kalender med alla TV-tider. Väldigt uppskattad då och i somras fick sig inlägget ett uppsving igen. Hoppas dock att folk faktiskt hittade till årets inlägg, eftersom jag gjorde samma sak i somras. Nu blir det dock ingen mer gång, eftersom det finns bättre tjänster där ute för samma sak.

5. Att kryssa i Karibien

Kul, för det här är inte ett enda inlägg utan hela kategorin med Karibien-inlägg. Det är snart tre år sedan vi var iväg men det känns som igår. Och jag vill kryssa igen för det är utan tvekan en av de bättre semesterveckor jag har haft.

Kryssning i Karibien

4. Ovaer och min nyvunna kärlek till en kudde

Min nyfunna resekamrat kom till mig i våras och jag testade den på Vancouver-resan i april/maj. Jag sover betydligt bättre på flyget nu och kan varmt rekommendera den. 

3. Vad kostade egentligen resan till Zanzibar?

Det där med ekonomi och resor är ett ämne som berör. Det märks om inte annat i statistiken. Vissa gillar det, andra ser det som skryt över hur mycket pengar som bränns. Nåväl, jag ser det som en service till er läsare inför er egen planering. Visst, resan till Zanzibar kostade en del men så går vi efter devisen att spara målmedvetet också. Så, vad kostar en resa till Zanzibar egentligen? Ni hittar svaret i inlägget.

Härifrån blir det sedan ett rejält kliv i statistiken. Listans två översta placeringar ligger nästan lika i antalet visningar och de båda inläggen har fler än de åtta tidigare inläggen tillsammans!

2. Fem tips om du ska bestiga Kebnekaise

Listans andra Kebnekaise-inlägg. Mina fem tips om du ska bestiga Kebnekaise gick verkligen stekhett från mars och hela vägen in i oktober, lätt säsongsbetonat med andra ord. Ska bli kul att se om inlägget peakar även kommande säsong.

Att bestiga Kebnekaise
Foto: M. Carlsson

1. 15 tips inför långflygningen

Det där med att flyga långt kräver (i mitt tycke) sin planering och folk verkar googla friskt efter det. Jag delade med mig av mina favorittips redan förra hösten och det blev en riktig succé även i år, riktigt kul. Personliga favorittips är att kolla upp vilket flygplan det är på rutten, att hitta planets bästa platser (i ekonomi ska väl tilläggas) och att vara trevlig (gäller oavsett klass).

Om att flyga långt - årets mest lästa inlägg

Det här var årets mest lästa inlägg på bloggen. Frågan är vilka som landar på listan när jag summerar samma sak om ett år! Spänningen är olidlig…

Grafik i omslagsbilden: Designed by Freepik

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

16 KOMMENTARER

  1. Bra med alla dessa tipslistor. Kanske skulle du ta sammanfatta dina flyginlägg i ett inlägg t ex. Hittat man lätt allt om flyg/ sova på flyg/ maten / osv osv. Du har bäl skrivit om allt när det kommer till flyg nu eller? Gott nytt!

  2. Spännande det här med vad som slår! Fotbolls VM 2012 var ju en högoddsare. Den såg man inte komma direkt… 🙂
    Min egen topplista är ganska förutsägbar, det är inlägg relaterade till Thailand och Sri Lanka som toppar. Men sen också ”4 utflykter från Umeå”. Får nog göra en uppföljare 2017 på den.

  3. ha ha, kul att kolla statistik. Men den där kudden måsta jag nog införskaffa. Sover alltid som en stock på flyg (och ibland pendeltåget) och vaknar med nackspärr sen.

    • Kudden är guld Anna och jag kan verkligen rekommendera den. Nästan så jag funderar på att ha med den även på kortare resor på ett par-tre timmar faktiskt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.