Häromdagen skrev jag om Qantas nya linje mellan London och Perth. Kanske inte något som berör oss skandinaver jättemycket men nu har en för oss betydligt hetare flygrutt presenterats! Nu går det snart att enkelt åka från Arlanda till Singapore när Singapore Airlines öppnar upp linjen i slutet av maj 2017! De gör det med fem avgångar per vecka och det blir en Airbus A350-900XWB som kommer köra sträckan.

Den här flighten kommer att göra ett stopp i Moskva på vägen och när en tar mark i Singapore är klockan strax efter 06 på morgonen. Det ger en total restid på knappt 14 timmar, stoppet i Moskva inkluderat. Att komma tidigt på morgonen innebär ju också att det faktiskt går att göra något av ankomstdagen, mer än att bara dra till hotellet och sova.

Planet hem lyfter 00:20 vilket betyder nattflygning till Arlanda, dit en ankommer 08:25 “samma dag” och med total restid på drygt 14 timmar. För egen del innebär det att jag kan vara hemma i Östersund redan vid lunch och det blir inte så mycket smidigare än så.

Arlanda till Singapore via Moskva
Arlanda till Singapore via Moskva.

Det finns många bra saker med den här nyheten, själv ser jag tre huvudsakliga punkter.

1. Asien 2017

Det kommer komma ett inlägg innan nyår om 2017-målsättningar men redan nu har jag bestämt mig för att det ska bli Asien nästa år, då jag aldrig varit i världsdelen förut. Den är linjen Arlanda till Singapore kommer onekligen att underlätta den ambitionen! Staden var faktiskt under luppen när jag valde resmål inför min överraskningsresa till Marias fyrtioårsdag, så viss research har jag ju redan gjort.

2. Airbus A350

Singapore Airlines sätter alltså in marknadens i skrivande stund modernaste flygplan på rutten, det är bara att tacka och ta emot och ytterligare ett skäl till att boka redan igår.

3. En lämplig Asien-kickoff

Det här kanske är den ultimata starten på min Asien-karriär. Storstadspuls, förhållandevis enkelt att ta sig till och från och utan några speciella regler för visum och annat. Jag måste dock träna på att upphöra med spottande och tuggummituggande inför en eventuell resa till Singapore.

Prisexempel Arlanda till Singapore, tur & retur

Jag har tittat på en resa över midsommar, utresa torsdag och hemresa tisdag (bra vecka utan att behöva plocka onödigt med semesterdagar). En ekonomibiljett för 4400 SEK är verkligen ett bra pris och förhoppningsvis något mer än bara ett lockpris så här i början. En biljett i business går lös på drygt 11000 SEK och inte ens det känns egentligen särskilt dyrt, framförallt med tanke på att vi förra året gav 9200 SEK för vår ekonomibiljett till Zanzibar.

Vem har varit i Singapore? Vem blev mer sugen nu med linjen Arlanda till Singapore? Hand upp och lämna gärna en kommentar om ni har bloggat om stan.

Tillsist avslutar jag med lite in-flight-film från Youtube.

4 KOMMENTARER

  1. Har bott i Singapore (pluggade där på Singapore Mng mnt uni.). Fantastisk plats som jag åker tillbaka till en gång per år. Kul med nya linjen men ur restidsperspektiv åker jag hellre via HKG.

  2. Jag har också läst om den linjen och det låter ju jättebra! Egentligen så låter det precis som Singapore Airlines linje som går via Köpenhamn på ganska identiska tider, så egentligen blir det kanske ingen större skillnad – mer än priserna då! Om de priser du skriver stämmer är det helt fantastiskt. SA är ju ett väldigt bra flygbolag, men jag använder bara det på de “betalda hemresorna”, annars blir det absolut billigare alternativ, men nu hoppas jag att det inte bara är lockpriser utan det kommer att hålla sig där.
    För övrigt så är det ok att tugga tuggummi, ingen kommer att stoppa dig (så länge du behåller det i munnen), däremot får du ta med dig egna för det finns inte att köpa! Egentligen får man inte föra in det i landet heller, men jag tror inte någon plockar dem ur bagaget 😉
    Singapore är absolut en plats som vinner mer och mer. Jag hittar fortfarande efter sju år nya platser och saker att se och göra. Är du nyfiken så finns det mesta dokumenterat på min blogg, och det har blivit en del under åren som gått…

    • Jag tror att jag har en bra källa för inspiration och information i dig Marina? 😉 Ja, jag har sett att SIA kör den linjen från Köpenhamn men för oss från Östersund blir det mycket smidigare att dra från Stockholm. Då spelar det mindre roll att det blir ett litet stopp i Moskva. Det är nästan så jag funderar på den där businessbiljetten. Komma dit utvilad, komma hem utvilad. 🙂

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här