Att hitta den rätta hotellsängen

HotelspecialsJag älskar Östersund. Verkligen. På många sätt. Läget. Vyerna. Vidderna. Närheten till fjällen och naturen. Vintrarna. Och att det går att åka härifrån ibland. För så är det, även om en är kär i något så bygger frånvaro relationen än starkare. Det är bara synd att det ska kosta på så att lämna stan.

För faktum är att varenda utlandsvistelse jag åker på blir ett par-tre tusen dyrare än om jag utgick direkt från Arlanda. Senaste resan till San Francisco är ett bra exempel på det. Fyra och ett halvt tusen gick åt bara för att åka till och från Arlanda och bo totalt två nätter för två personer. För att ta sig vidare ut i världen och hem igen. Alltså…

Resemässigt är Östersund alltså ett riktigt u-land. Å andra sidan, vad hade det inte kostat att bo i eller i närheten av Stockholm? Det kanske med andra ord jämnar ut sig, eller till och med blir fördel Östersund?

Det där med att bränna resebudget på ett flygplatshotell är jag inte särskilt sugen på, jag vill hellre lägga pengarna på min destination. Så, då blir hotellsöksajter räddningen i jakten på bra övernattningspriser.

Nu har en för mig ganska ny aktör landat i knät, HotelSpecials. Jag har testat att leta runt på sajten ett antal gånger och hittat bra priser kring Arlanda då, eftersom det är flygplatsen jag oftast flyger till innan jag drar vidare. Även större europeiska städer som Berlin och Amsterdam finns med på sajten, om ni funderar på en weekend någonstans (kan rekommendera båda städerna, Berlin besökte jag senast i somras).

Sajten listar också det bästa priset den kan hitta under en längre period framåt, perfekt för oss som har möjlighet att resa med hyfsat flexibla datum. Det gör ju att en kan tajma in både billiga flygbiljetter och bra boende till vettiga priser.

Vad har du för krav när du reser och vilken är din favoritsajt för hotelljakt?

Hotellrum på Lord Nelson
Mitt senaste boende Lord Nelson finns med på HotelSpecials.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Förstår precis, det är lite bökigt när man ska passa in restider så man hinner med tåget hem och ett antal hotellnätter i väntan på tidig avgång från Arlanda har det blivit. (En fördel dock med samlade flygpoäng, man kan bo upp dom) Men som du säger, i långa loppet kanske det blir dyrare att bo i Stockholm ändå…;)

    • Ja, fördelen är många med att samla lojalitetspoäng. Brukar bränna av SAS-poäng ibland men då främst på flygresor. 🙂 Och att bo i Stockholm är inget som finns på kartan. Inte just nu i alla fall.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.