Digitala influencers, resenärer och fina priser

Det var ju alltså resebloggevent på Sheraton i Stockholm igår kväll med ett stort gäng digitala influencers. Jag flexade ut från jobbet vid lunch och flög ner med SAS från Östersund.

På flyget träffade jag dels en kollega som var på väg till Liverpool och Uniteds bortamatch mot Everton i morgon. Ja, jag var ju på väg att sno hans biljett men sansade mig och tänkte att den kommande matchen på nyårsafton får räcka. Sedan träffade jag också en Instagram-”vän”, som jag aldrig träffat IRL förut. Östersund är litet, men tillräckligt stort för att inte träffa på sådana människor särskilt ofta. Kul hur som helst.

Eventet då? Först och främst – det var ju galakväll i princip. Fina kontraster, på Instagram och bloggar är ju de flesta i sina rese-outfits men här var det rödamattan-kläder som gällde. Sedan är det ju alltid kul att träffa alla andra resebloggare. Flera har jag träffat förut och några träffade jag för första gången igår. Ändå, med dessa, känns det som att vi känner varandra och att vi nästan umgås dagligen. Det blir väl lätt så när en läser varandras bloggar och har diskussioner i Facebook-grupper och annat. 

Digitala influencers! Fr.v: Sofia / Fantasiresor, Katarina / Äntligen Vilse, Linda Hörnfeldt / Influencers of Swden, Christian / Mat och resebloggen.
Digitala influencers! Fr.v: Sofia / Fantasiresor, Katarina / Äntligen Vilse, Linda Hörnfeldt / Influencers of Sweden, Christian / Mat och resebloggen.
Dryden & Fantasiresor
Dryden & Fantasiresor
Japp, det här är Dryden. Foto: K. Wohlfart / Äntligen Vilse
Japp, det här är Dryden. Foto: K. Wohlfart / Äntligen Vilse

På plats var ju också några destinationer och jag pratade lite extra med Tel Aviv och Flandern. Tel Aviv dödade några av mina fördomar, det verkar vara en riktigt fin stad som har det mesta. Så är det ju Asien, som jag gått helt in på att besöka för första gången under 2017. Det är ju vare sig särskilt lång flygresa eller någon tidsomställning att prata om, en långweekend borde ju därför inte vara allt för svår att styra upp.

Tel Aviv

Flandern fick mig att inse att det är ett område som jag definitivt borde upptäcka mer. Inte bara för ölen och chokladen utan för all den historik som området hyser. Jag är ju lite inne på världskrigen och just det här området har ju spelat en ganska central plats i de sammanhangen. För två år sedan var jag på väg att ta mig till Normandie i samma ärende men fick stryka de planerna i sista stund. Roadtrip Flandern 2017? Kan bli. Kan bli.

Belgiska bordet

Så delades det ju ut priser i olika kategorier och flera skickliga bloggare och resefotografer fick ta emot resor högt och lågt. Grattis till er alla, även om vissa av er tydligen inte ville vara med på bild. Kan dock avslöja att vi till vänster har Helena på Oh Darling som vann en resa till Tel Aviv och Jerusalem för seger i kategorin Travel Photographer of the year. Till höger har vi Daniela på Discovering the planet som vann en stor korg med godsaker från de olika representanterna, detta i kategorin Visual Storyteller 2016. 

Resebloggare med priser

Även Christian på Mat och resebloggen fick ta emot pris, en resa till Grekland för vinsten som årets Travel Inspirator. Eva på People in the Street vann Instagram Competition 2016 och med det en resa till Alicante och valfritt 4-stjärnigt hotell för två. Bloggarna Peter och Helena på FREEDOMTravel vann en resa till Belgrad, som Travel Innovator 2016.

Som ni ser. Det var inga dussinlirare som vann och det var inga dussinpriser de vann heller. Fantastiskt och väl värt, resebloggare och den här kategorin av digitala influencers sliter hårt och förtjänar all uppmärksamhet som går att få. Därför är sådana här events både viktiga och uppskattade, bra anordnat av Anna och Cecilia helt enkelt. 

Sådär. Jag sitter på tåget hem just nu och har sedan länge surfat upp mina 200 meg som SJ bjussar på (det tog dock längre tid än jag trodde). Passar på att skrivjobba en del och förbereda veckan som kommer, då blir det mer festligheter. Fast i helt andra sammanhang.

Var du på plats igår och har skrivit om det? Länka gärna med en kommentar!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

28 KOMMENTARER

 1. Jepp, jag var på plats och ser verkligen fram emot några dagar i Murcia i Spanien ? Jag ska blogga om kvällen men eftersom jag är kvar i Stockholm utan dator så får det bli till veckan. Länkar dig då och skickar min länk.
  Superkul att ses igen ? Stefan hälsar.

  • Eva, grattis till vinsten igen! Låter fantastiskt härligt det där! Hälsa tillbaka till Stefan också, att vi kan prata om något annat än att gå igenom isar och sånt ”mysigt”. 😉

 2. Kul å ses men var lite för lite mingel! Vi hann ju inte prata 😉

  Inte hunnit bloggat ännu 2 kids You know 😉

  Kanske Åre next time?!

  Trevlig helg kram

 3. Vilken kväll! Min premiär bland resebloggevent var minst sagt en glammig och festlig upplevelse – brukar ni alltid gå all in så här när ni ses?? 😉 Det är en kul, och lite annorlunda, känsla att känna så många – allt från utseende till skrivstil och favoritfotovinkel – och samtidigt verkligen träffa samma personer för första gången. Länkar i veckan när mitt inlägg från kvällen är uppe. Ha en fortsatt fin helg!

 4. Haha, nej den här gala-stilen var första gången för mig i alla fall. Kan dock tänka mig fler tillfällen, folk var ju snygga och det var en skön stämning. Synd att kvällen var så kort bara, hann ju inte prata med allt och alla! Och återigen, även om det var första gången som jag träffade flera personer, dig inkluderad, så är det ju som att man redan träffats ändå.:)

 5. Vad kul att läsa ett reportage från kvällen! Vi hade förstås velat vara med, men nu kändes det ju som att vi fick vara med liiite i alla fall! Och vi blev sååå glada för vinsten! Första gången vi vinner något i bloggsammanhang 🙂 Stort GRATTIS också till alla övriga värdiga vinnare!!! Förresten, så är vi väl inte riktigt heltidsbloggare… Peter har slutat sitt andra jobb, men jag jobbar fortfarande heltid som folkhälsovetare (just nu på Karolinska Institutet, men byter kanske i februari). Bloggen går bra på många sätt, men inte så bra att den betalar hyran 😉

  • Det var ett riktigt bra event Anna, jag tror inte i alla fall jag har förstått hur mycket jobb som ligger bakom. Grymt bra!

   Ja, alltså. Jag är på någon happening norrut, lite mer slimmat kanske? Det är ju förvisso riktigt kul att träffa på massa folk (säger jag som är lätt introvert) men fjällmiljö? Ja tack. Det är ju faktiskt workation på gång i Åre i början av januari, anordnat av Influencers of Sweden. 🙂

 6. Väldigt trevligt, inspirerande och roligt att läsa ditt inlägg och visst ar det en trevlig kväll på alla de sätt och med många fina möten.
  Jag skymtade dig i mängden men kanske blir det en pratstund vid nästa event.
  Jag skrev ett inlägg om eventet den 3/12 http://akker.blogg.se med rubrik ”Resor och fotografering”

 7. Hej! Hur får man möjlighet att vara med på något sånt här? Jag har skrivit reseblogg i många år men har först nu högre ambitioner med den, så vore kul att delta på blogg event!

 8. Gud vilket härligt gäng! Det var verkligen inte kattskit i prislådan, ert skrå i bloggvärlden känns så proffsiga!

  Ser med spänning fram emot det stora bilinlägget 😀 Vad var det som gjorde att valet föll på Volvon till sist?

 9. Verkligen Katta, grymt imponerad över vad de lyckas ta fram för priser! Helt otroligt egentligen! 🙂

  Det kommer ett inlägg kring Volvon lite senare ikväll och så blir det Youtube framöver. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.