Julkänslor och knuff i rätt riktning

Så landade snön även i Östersund lagom till julafton. Medan de andra låg och sov röjde jag runt och städade under julaftons första timmar, allt medan det började vina runt husknuten. Ner föll det där vita och efterlängtade från natthimlen! Inga större mängder men fullt tillräckligt får att ge julkänslan den där extra knuffen i rätt riktning. 

Vi gjorde som för två år sedan. Vaknade sent. Åt frukost. Åkte på tomtehoppning vid Lövsta på Frösön. Roadtrippade lite mer på ön när vi stack upp till Frösö kyrka och såg fjällen under klarblå himmel. Hem igen och där ordnade jag hemmagjord tomtegröt. Innan Sanna hann tända ljuset inför Kalle klockan 15 hann jag ”tända” brasan på TV:n, i brist på riktig kamin. Zelda fattade i alla fall grejen, hon la sig i soffan och värmde sig. Jag fixade också den där klassiska omeletten som mormor brukar göra och på bordet stod sådär lagom mycket mat. Vi ordnade med julklappar och hade rent allmänt en väldigt trivsam julafton, bara vi fyra.

Lugnt. Stilla. Fint.

Så här ett par dagar senare kan jag också konstatera två fina löppass på 11 kilometer styck. Inget monstertempo någonstans men fantastiskt skönt att vara ute och klämma totalt sett över två timmars löpning. Jag har fått en träningskick igen, väldigt behövligt och även det en knuff i rätt riktning!

I morgon är det jobb några dagar innan nyårshelgen tar vid. Och då, då blir det happenings vill jag lova. Men det tar vi då!

Jultomten kom i fallskärmFlygplan med fallskärmstomtarÖde hus på FrösönJulgranspynt från New YorkTomtegrötJulafton i Skärgår'nSanna tänder ljuset kl 15Zelda värmer sig framför brasan

10 KOMMENTARER

  1. Jag vill också hinna träna mera, så vi får försöka knuffa varandra! Vi har ju Göteborgsvarvet i maj som första mål, men jag vill också köra CrossFit så mycket vi hinner. Träning är kul!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.