Julmarknad, Gamla Stan, vimmel och trånga gränder

När jag var i Stockholm för några helger sedan hade Gamla Stans julmarknad varit öppen ett par veckor så jag passade på att strosa runt både här och där i min ”nya favoritstadsdel”. Framförallt när jag bodde bara ett par kvarter därifrån. Det är gemytligt att planlöst knalla omkring bland små trånga och folktomma gränder och möta de sprudlande kontrasterna längs huvudstråken kring Västerlånggatan.

Den här lördagen var det dock både snöfattigt och plusgrader men det var fullt med folk på Stockholms äldsta julmarknad. Eftersom jag reste med handbagage och var ganska osugen på att hålla koll på fler kollin så köpte jag inget utan jag nöjde mig med att gå runt och filma. Resultatet blev en vlogg på ett par minuter. Tänk lite snö på det här, då hade julkänslorna suttit som ett smäck.

Jag gillar Gamla Stan. Trånga gränder, märkliga vinklar och varje gång hittar jag en ny liten gata att utforska. Gamla hus att titta in i och så känner man historiens vibbar, här i Stockholms ursprungliga hjärta. Är det här jag återbygger känslorna för stan? De har ju varit på vift några år vid det här laget.

Hur som helst, vlogg var det.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Gamla stan är mysig och rätt lätt att tycka om! Julmarknad i de kvarteren är ju rätt perfekt, fast som du sa, lite snö hade inte gjort något. Lite nyfiken blev jag faktiskt på den där hjortronmusten, något jag aldrig smakat.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.