Sponsrad video: 360-gradersfilmning från Nikon

NikonAtt egenproducerad film är det riktigt stora inom överskådlig framtid råder det inga tvivel om och Youtube är hetare än någonsin. Jag har det själv på min agenda för kommande år. Att utveckla filmandet, få min Youtube-kanal att växa och att göra det mer tidseffektivt för att få ut mer och bättre material. För det är sjukt roligt att få till bra film, både för mig i efterhand och för andra. Nu är nästa steg på ingång – 360-gradersfilmning!

I och med hemmafilmandets framfart kommer ju också filmtekniken ta rasande steg framåt. De senaste åren har actionkamerorna slagit stort och nu snäpper tillverkarna upp det ytterligare ett steg. Nikon hakar på och har nu släppt sin KeyMission 360, en kamera som alltså kör 360-gradersfilmning och i slutändan låter tittaren själv bestämma vart hen ska titta. Det finns många bra exempel på Youtube redan idag, bland de jag följer har både MKBHD och iJustine haft studiogenomgångar på det här sättet.

Det här tar onekligen filmkonsumtionen till en helt ny nivå. Som tittare blir jag delaktig på ett annat sätt, jag kan själv bestämma vad jag ska titta på och filmmakarna kan skapa interaktion med sina följare. Potentialen på det här området är ju ganska enorm och då så klart också i resesammanhang.

Ta en titt på filmen nedan och se vad 360-gradersfilmning kan göra. Nikon är inte först ut och definitivt inte sist. Jag ska utan omsvep erkänna att jag blir ganska sugen (både på kamera och alla actiongrejer de håller på med…) eftersom jag det senaste börjat bygga upp för filmproduktion med både nytt gyro och ny mikrofon.

Så, till alla er som inte kommit på vad ni ska köpa i julklapp till fotonörden i familjen – det här kan vara sista-minuten-tipset som räddar er.

Omslagsbild: pressbild från Nikon

2 KOMMENTARER

  1. Jag har ett litet filmklipp i bloggen idag, och nu tycker jag att jag utvecklat bildspråket sedan sist, men det hade nog blivit bättre med en 360-graders Nikon! God Jul!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.