Tillökning i familjen – igår hände det!

Mina damer, herrar, kvinnor, män, barn och alla övriga som eventuellt känner sig träffade. Efter hela höstens bloggande om privatleasing, tankar om framtida roadtrips, vill-ha-listor, recensioner och massa märkliga biltermer så är det dags att avslöja vad vi tillslut valde. Igår morse var det nämligen leveransdags och avtäckning (!) av vår tillökning i familjen. Tillåt mig presentera…

Tillökning i familjen

…vår nya och ännu inte namngivna Volvo V60 D4 Momentum, årsmodell 2017! 

Det var en mycket märklig och suspekt känsla att sätta sig i en precis avtäckt bil. I bilhallen. Som ingen annan kört. Vars milräknare stod på 7,4km. Med en kupé som doftade sådär behagligt. En bil som vi själva ”byggt”.

Mycket märklig känsla.

Volvo V60 D4 Momentum

Jag ska inte gå så mycket in på djupet i det här inlägget, jag är fortfarande lite hög kring alltihop och jag ska framöver göra ett mer riktigt inlägg. Men, jag kan ju kort berätta vad det är som numera står på parkeringen här hemma.

Vår tillökning i familjen är alltså en svart Volvo V60 D4, vilket är dieselmotorn på 190hk (och 400Nm vrid, riktigt stark redan från låga varv). Utrustningsnivån är Momentum och det går att läsa mer om de olika utrustningsnivåerna på Volvos egen sajt.

Några tillval gjorde vi, som den åttastegade automatlådan samt både klimatpaket och lastpaket (vilka det var kampanj på när vi beställde). Klimatpaketet är bland annat programmerbar bränslevärmare och Volvo On Call medan lastpaketet innebär mörktonade bakre rutor, bärkassehållare i bagaget och även en 12V-anslutning där bak också. Bra paket till rimliga priser. Som liten fin bonus var det även kampanj på vinterdäck utan någon extrakostnad, plus en säsong på däckhotell. 

Och det var det som i slutändan avgjorde alltihop, i förhållande till de konkurrerande märkena vi både tittade på och provkörde – mycket för pengarna, inte bara bil utan också tjänster. Plus att det är en modell som vi båda gillar, så klart.

En annan bonus var också den lilla goodiebag vi fick när vi hämtade bilen, bestående av lokalproducerad mat i olika former och där merparten kommer från Undersåkers chark. Helgen räddad och så kan vi bjuda våra långväga gäster på lokalproducerat. Lyxigt!

Goodibag från charken i Undersåker

De kommande veckorna ska jag nörda ner mig ordentligt så jag ber om att få återkomma med en mer djupgående analys framöver. Ja, ni vet ju vart det brukar sluta vid det här laget.

Underliggane drivaxellåda, framaxelvridning på huvklämmaren, låsbultar till bränsleinsprutaren och rackmonterad bakspegelshållare i krom. 

Och så vidare.

Dryden och V60

12 KOMMENTARER

    • Nej Katta, det blev ingen elhybrid den här gången utan en diesel, D4:an. Dock miljöklassad (alltid något) i och med valet av 16″-fälgar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.