Vinterstaden Östersund på europeisk topplista

Att Östersund marknadsför sig som Vinterstaden är sedan gammalt. Jag har nästan blivit lite lätt frustrerad över det emellanåt, när en på sommarhalvåret rullat in till stan och sett den stora snöflingan som pryder infarterna medan temperaturmätaren i bilen visat på 25°C. Fast så kommer kvällarna i december, med tio gnistrande minusgrader under stjärnklar himmel och med luciatåg i Surfbukten. Det är ju då som säsongen börjar för Vinterstaden Östersund. På riktigt.

Att det sedan också uppmärksammas av utländsk media gör ju inte saken sämre. Nu när britterna fått direktflyg från London till Östersund och The Guardian lyfter Vinterstaden Östersund som ett av Europas mest attraktiva resmål under vinterhalvåret är det bara att invänta vallfärdande britter till Jämtland och stan. Om inte annat som förbifart i jakten på Sveriges enligt många bästa skidåkning i Åre (även om jag personligen håller topptur på Getryggen en fin vårvinterdag i april betydligt högre).

Igår kväll tjuvstartade vi luciadagen med ett inte särskilt klassiskt luciatåg i Surfbukten, som ligger bara en uppvärmningsjogg hemifrån. Surfbukten är ju stans nya trendplats på sommaren med massor av aktiviteter både för äventyraren och solstolsslapparen men att det nu lever upp även vintertid är ju en fin bonus. Att de dessutom gjorde tappra försök att stämma gitarren i tio minusgrader säger lite om den härliga ambitionsnivån. Jag gillar det.

Förhoppningsvis är det här bara början av säsongen för Vinterstaden Östersund. Förhoppningsvis lägger sig snart isen. Förhoppningsvis kommer snart kylan. Förhoppningsvis får vi snart de gnistrande vinterdagarna med knarrande snö under skorna.

Det är då vintern är den där oemotståndliga årstiden som man nästan kan längta efter redan i juli.

Lucialjus i decemberkvällen

Luciatåg i Surfbukten Surfbukten i Vinterstaden Östersund Rådhuset i Östersund

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

  1. Ja vintern är fantastisk! Skulle kanske inte skatta Östersund som den bästa sommarstaden dock. Om man inte gillar mygg och fleecetröjor, det är ju också lite charmigt

  2. Vilka härliga bilder! Kul att svenska städer uppmärksammas på det viset och jag tror att det finns många som uppskattar och verkligen längtar efter att få uppleva en vacker och trevlig vinterstad.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.