Holiday Inn Express och kuddar på top floor

Vi väntade ganska länge med att boka hotellet för nyårshelgen i Manchester och stod och valde mellan diverse ställen. Utan att få tummen ur bakdelen. Tanken var att undvika råtthålen och snarare gå på något tvärtom. Något lite bättre än våra genomsnittshotell och kanske till och med lite trevliga faciliteter som spa och pool? Tillslut så blev det ett hyfsat mellanting när vi bokade Holiday Inn Express Manchester Arena, ett ganska nybyggt hotell en kvarts promenad från Piccadilly Station.

Holiday Inn Express Manchester ArenaHoliday Inn Express Manchester Arena

Åtta våningar högt, lite på en bakgata i stadsdelen Northern Quarter i Manchester, ligger det här hotellet utan att området för den delen är sunkigt. Tvärtom, det här ska enligt vad jag hört vara ett av de mer trendiga områdena i stan med barer, caféer och restauranger. Vi var dock upptagna på andra håll i stan så vi ägnade inte jättemycket tid åt de här kvarteren.

Hotellet så. Holiday Inn Express gav oss rum på åttonde och översta våningen och vårt rum hade utsikt åt centrumkärnan. Vi såg både City Tower och Beetham Tower från fönstret och nedanför oss var det ett litet ödsligt torg och en SPAR-butik. Något gym eller spa såg vi inte skymten av och ärligt talat vet jag inte riktigt när vi skulle haft tid med det. Det är som vanligt. Vi vaknar, äter frukost och lämnar hotellet för att inte återkomma förrän kvällen när det är dags att dra huvudet i kudden.

Rummet var i den perfekta storleken för två personer. Gott om svängrum där det förutom sängen rymdes både soffa och skrivbord. Det var också egen toalett med en stor och rymlig dusch. I sin helhet ett ganska vanligt hotellrum men så mycket fräschare än många andra ställen jag bott på. Det krävs inte lyx i överflöd för att jag ska trivas helt enkelt.

Dessutom gillar jag heltäckningsmattor på hotellrum. De är så mycket skönare att sätta fötterna på än ett kallt parkettgolv när en kliver upp på morgonen. Det blir även en skönare akustik med något som sväljer ljuden. Nu snackar vi dock detaljnivå. 

Wifi ingår i priset och var både snabbt och stabilt, inte alltid en självklarhet på hotell har jag märkt.

Kort och gott. Jag gillade rummet och där fanns allt vi behövde. Förutom skohorn.

Rummet på åttonde våningen Eget badrum

Förresten. Sängen. Vi måste prata lite om den tror jag. Ända sedan jag bodde på Hotell Witt i Kalmar sommaren 2009 har jag hävdat att det där var den skönaste hotellsäng jag någonsin sovit i. Och visst ser sängen på de här bilderna ganska alldaglig ut? Men. Jag tror faktiskt att Kalmar har fått stark konkurrens nu. Framförallt kuddarna, där de lagt in både en hårdare och en mjukare kudde. Den perfekta kombon för ett kuddfreak som jag känner mig som. Och ja, jag sov gott. Mycket gott.

Det behöver alltså fortfarande inte vara lyx och flärd i överflöd för den sakens skull. 

Rummet på åttonde våningen

Det där med frukost är också ett litet eget kapitel. Jag och vi lägger sällan någon stor vikt i att det måste finnas på de hotell som bokas. Det kan vara minst lika trevligt att dra ut på stan och leta något mysigt café som har en fin frukostmeny och även känna på den lokala kulturen. Men, det är ju helt klart lättsamt om det redan finns på hotellet och ingår i priset. 

På Holiday Inn Express ingick frukosten och den åts i bottenplan, i en stor och rymlig matsal. Precis som på många andra ställen var det ett ganska standardmässigt utbud med vitt bröd, juice, yoghurt/fil, flingor och sådana där miniförpackningar med pålägg. Mer tidsbesparande än spännande med andra ord och tillräckligt bra för att inte dra ut på stan och leta något annat. 

På en matchdag är det dessutom en hel del rödklädda fans i matsalen. Förmodligen precis som på alla andra hotell i Manchester när det är match på Old Trafford.

Frukostmatsalen

Prisläget? Vi betalade knappt 4000 SEK för våra tre nätter och det är i lätt överkant mot vad vi brukar betala när vi är ute. Dock, nyårshelg, frukost, eget badrum och nybygge. Allt sånt lär väl ha spelat in. 

Kontentan då, av våra nätter över nyår i Manchester? Holiday Inn Express Manchester Arena tycker jag ger en bra upplevelse. Visst, det sticker inte ut åt något speciellt håll och kan vid en första anblick kännas sterilt och opersonligt. Frukosten var väl inte någon jättehöjdare heller även om jag i slutändan ändå bara går lös på fil och flingor. Har inte förstått grejen med att föräta sig bara för att man bor på hotell. Jag gillar ändå stället med sin sköna sovkomfort, ett bra läge och ett välstädat rum som har de bekvämligheter som behövs.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.