Skotersafari i Åre och jämtländska vidder

Alltså. Det där med workation. Förutom härligt nördigt jobb- och bloggsnack så står det även en hel del aktiviteter på schemat. Igår åkte vi, efter frukost och SEO-föredrag, ut på ett riktigt läckert skotersafari i Åre. Camp Åre höll i taktpinnen och tog oss med ut på Åresjön, upp i skogen och vidare ut på fjället. Vid Vita Renen, restaurangen som jag faktiskt besökte förra våren för första gången, gjorde vi halt och helt om för återresa till Holiday Club i byn. 

På utvägen satt jag som passagerare med kameran medan den betydligt mer skotervana Anna från Boden by night, körde. Jag frågade lite lätt försynt om hon har egen skoter. Jodå, det har hon. Två. Hennes sambo har också skoter. Två. 

Okej.

På tillbakavägen av vårt skotersafari i Åre tog jag över spakarna och… tja, att dra en sån här maskin på en isbelagd sjö och se fjällen runtomkring? När solen knappt orkar över trädtopparna utan glimtar fram lite här och där? Bilderna får tala. Läckert. Mäktigt. Fint. Och allt sånt.

Skotersafari i Åre
Skotersafari i Åre
Skotersafari på Åresjön
Skotersafari på Åresjön
Vinter i Jämtland
Skotersafari med Camp Åre
Skotersafari
Skotersafari på Åresjön

Efter skotersafari i Åre blir det…

När vi kommit tillbaka till byn var jag verkligen helt galet hungrig så… jag drog på mig skidkläderna och stack ut i backarna tillsammans med Lisa från Let’s go explore (och Att resa-podden). Vi tog kabinen upp till Åreskutans topp och så blev filmjölksåkning årets första åk. Nåväl, när vi väl lämnat högzonen och tagit oss ner på lägre höjder blev det betydligt bättre. Dessutom var Lundsrappet knappt uppåkt så där blev det riktigt kul.

Så. Weekend. Skotersafari i Åre. Januari. Vinter. Minusgrader. Workation.

In Sweden we call it livskvalitet.

Åreskutan
Ner för Åreskutan
Lundsrappet i Åre
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

27 KOMMENTARER

 1. Rätt.härligt att vi har det här bara runt hörnet, ja inte alla skotrar men fjällen! Lyxigt! Bilderna är, som vanligt, galet bra och får mig att återigen fundera varför jag inte är på workation……kansks årets klantigaste beslut!

  • Ja, det var ju klantigt Katrin. Haha! Det kommer fler chanser. Och vintern här uppe är ju lång om det är de aktiviteterna som lockar också. Men workation. Världsklass! 🙂

 2. Fantastiska bilder! Liiiite avis på skoterturen och på att träffa alla bloggare! Men det är väl inte mer än rätt att det för en gångs skull händer något norröver 😉

  • FREEDOMtravel, ni måste ju så klart haka på nästa gång! Och helt fantastiskt att allt det här hände bara tio mil bort. Störtskönt att kunna sätta sig i en varm och skön bil och rulla till Åre istället för att behöva beblanda sig med stimmiga Arlanda. 😉

 3. Riktigt läckra bilder och upplevelse överlag, trots vinter, snö, kyla och elände! 😉

  Skall bli intressant att följa Influencers of Sweden mer under året med. Är även jag medlem av lägsta grad och överväger om det kan vara värt att avancera medlemskapet mer eller ej. Tiden får utvisa den biten tänker jag 🙂

  • Jag förstår din aviga inställning till väderleken Joakim men alltså, så jädra värt det. Okej, jag gillar ju vinter, snö och kyla så det här var ju det perfekta stället och den perfekta tiden för workation av det här slaget. Klart du ska bli medlem och joina. Om det är samma sällskap nästa gång, plus dig, så har vi ökat antalet manliga deltagare med 100%. 😉

 4. Oooooh, du har fångat det riktigt najs! Alltså, jag är fortfarande lite mentalt stum och måste sortera mig lite. Men workation, det är nog det finaste jag gjort sen jag (inte) konfirmerades, för att parafrasera en känd östgöte. Kul att träffas, hoppas bilen tog dig hem med stil!

  • Tack Katta! Jag är också mentalt stum (bra ord!), nästan lite weekend-bakis och måste också låta allt landa en sväng. Finns mycket att säga men får fan inte ut det. Plus att jag varit hysteriskt trött idag. Helt stört. Kul att ses och bilen rullade hemåt i bästa stabilaste andan! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.