Snöskotersafari i Åre och vinter med hästkrafter

Jag har redan bloggat om det snöskotersafari jag gjorde i Åre under den Winterworkation som blev av förra helgen. Det filmades ju en del också och i helgen klippte jag färdigt materialet och drog upp på min Youtube-kanal.

Det väcker ljuva minnen till liv och det är ju exakt precis så här som jag vill att vinterdagar ska vara. Kanske inte nödvändigtvis snöskotersafari men minusgrader, snö, Jämtland och fjällvärld. Det är svårslaget. Alltså. Svårslaget! Det är så här januari ska vara.

Vi utgick från Camp Åre som ligger nere vid Holiday Club vid Åresjön. Därifrån åkte vi på sjön en bit innan vi svängde upp i skogen och upp på fjället. När vi kom upp till Vita Renen tog vi ett kort break innan vi vände och åkte tillbaka. Sammanlagd tid var runt två timmar och då fick vi fantastiska vyer med en sol som knappt orkade ovanför fjälltopparna och Åres skidbackar från en vinkel som i alla fall jag inte är särskilt van vid. Plus ett kärt återseende av genommysiga Vita Renen.

Jag är svårt förälskad i de här trakterna. Svårt. Mycket svårt…

Läs mer om vårt skotersafari i Åre

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

    • Tack Helena, kul att du gillade den! Ja, Åre levererade. Och då har jag ändå varit där massor av gånger men det här var nog den bästa av helger på den orten. 🙂

    • Tack Stina och ja, den är nog hemligheten här. Den gjorde ett fantastiskt jobb. Förvisso ganska slät sjö att åka skoter på men den tar bort mycket av de där irriterande småskaket som kan bli outhärdligt att titta på. Tyvärr batteritorskade den (kylan!) när vi åkte upp i skogen, där hade den sats ordentligt på prov. För helt enkelt ge mig ut på en liknande tur igen. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.