Vinterstaden, köldknäpp och januarikärlek

Kommer ni ihåg förra året? Som jag också nämnde i årskrönikan på nyårsafton. Januari ni vet. Plötsligt säger det smack och så tvärdyker temperaturen ner till väldigt många minusgrader. Det var precis vad som hände häromdagen igen. Först ramlade det ner ett par decimeter snö och så kom de där krispiga minusgraderna till Vinterstaden.

Jag gick från jobbet i -12°C. När jag kom hem tjugofem minuter senare var det -16°C. En halvtimme ytterligare var det -18°C. Smack smack och smack och så var det -22, -24 och när jag somnade alldeles för sent den natten var det-27°C.

Och så när jag vaknade igår morse -28°C. En vet att det är kallt när inte ens dörrarna på helt nya bilen går att stänga normalt. Det är då en tar på sig tre lager kläder. Typ. Underställ, jeans och överdragsbyxor. Den extra tjocka jackan. Halsduken och så mössan så långt ner den kan komma.

Igår eftermiddag hade dessutom den där fina frosten lagt sig på träden i Badhusparken och gångvägen blev sådär vackert omsluten av alla träd runtomkring. Det är få saker som är så vackert som det här. Vintern ramlade ner i knät tillslut. Den är välkommen.

Mycket välkommen.

Sådana där minusgraderKrispigt väder i Östersund Badhusparken och Vinterstaden Badhusparken och VinterstadenFrozen Dryden

5 KOMMENTARER

    • Alltså. Det låter kallt med 28 minusgrader men jag tycker ändå att det är ganska charmigt med att få bylsa på sig allt en har och ta en promenad. Det gnistrar och är krispigt. Fantastiskt. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.