Åtta saker om mitt resande

För ett tag sedan läste jag hos Towe på Come fly with me om åtta saker om hennes resande, ett inlägg baserat på en resebilaga i SvD (som jag själv inte läser). Jag satte mig och funderade på samma sak själv och kom fram till att det här borde bli ett inlägg. Sagt och gjort. Här är åtta frågor kring mitt resande, om favoritflygplats, bästa stan och en stad jag gärna undviker framöver.

Vart reser du oftast?

Till Stockholm är jag rädd (eller ja, rädd och rädd men det är inte mitt favoritställe) och då blir det mest för jobbet. Annars är nog Manchester den mest återkommande staden de fem-sex senaste åren. Och det blir förhoppningsvis fler resor dit. Rent generellt försöker jag annars hitta nya ställen att åka till.

Flyg eller tåg?

Jag gillar ju att flyga så självfallet gör jag helst det men jag kan tycka att det är ganska skönt med tåg också. Framförallt om jag lyckats lägga beslag på en plats i tyst kupé. Fast, när en sitter på 35000 fot och blickar ut över en soluppgång. Alltså, då är flyget svårslaget.

Soluppgång på 35000 fot

Vilken är din favoritflygplats?

Som många andra gillar jag Köpenhamn, skön atmosfär och många butiker att hänga runt i. Nu var jag också på Heathrow Terminal 2 i helgen som var och den måste väl ändå ha fått sig en rejäl facelift sedan sist jag var där 2012, eller så gjorde jag inga större notiser om den då? Minns den i alla fall inte som särskilt skön men nu uppskattade jag ytorna, plus att det gick att få hyfsad utsikt mot start- och landningsbana. Alltid ett plus om det går att spana flygplan i väntan på ens eget. Vancouver gillade jag också, mysig flygplats, bra akustik och inte så skränig. Uppskattar verkligen när det är lite lugnare, utan att behöva ta in i en lounge.

Vilket är ditt favorithotell?

Det måste nog ändå vara White Sands Beach Bungalows i Jambiani. Inte det bästa hotellet rent kvalitetsmässigt utan här går jag på känsla och atmosfär. Jag menar, stranden med Indiska Oceanen som närmsta granne. Svårslaget!

Jambiani White Sands Beach Bungalows, Jambiani

Vad har du alltid i handbagaget?

Mobilladdare, extra linser, kamera och en salva mot munsår. Sedan har jag så klart mobil, pass och betalkort men de ligger i byxfickorna.

Vad brukar du läsa under resan?

Bloggar? Handbagaget är fyllt med andra saker än böcker och pappersgrejer är det sista jag prioriterar på resorna. Eventuellt kan något magasin köpas på flygplatsen men till och med dom brukar förbli olästa.

En stad som lever upp till hypen?

Har Vancouver en hype över sig? Kanske inte hos gemene man och kvinna men stan levde i alla fall upp till mina förväntningar med råge! Dit vill jag tillbaka och inte enbart för stan utan också för allt runtomkring. Vacker stad med osannolikt vackra omgivningar!

Stanley Park

Och en som gjorde dig besviken?

Jag hade i och för sig inte särskilt stora förväntningar på Los Angeles och kan eventuellt ha spenderat för kort tid där (å andra sidan, vad är tillräckligt lång tid i en stad som LA?). Jag åkte enbart dit tack vare billiga flygbiljetter. Men. Efter mina dagar där så har jag inget sug alls att åka tillbaka. Griffith var förvisso trevligt och Santa Monica kändes mysigt men… nej, jag är klar där.

Storstadens brus i Los Angeles

Hur ser dina svar ut på dessa åtta frågor? Har du bloggat om det, lämna gärna en kommentar. Det är alltid kul att se hur andra tycker och tänker.

7 KOMMENTARER

  1. Kul lista – och extra roligt att Vancouver toppar hypen! Har fått vibbar både från höger och vänster att Kanada är det nya… eh, ja, nya vadå? Vet ej, men coolt skar’e va iallafall! Listan hamnar snart i en ”Sannig” version på min blogg. Återkommer då!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.