Drömmen om något annat längre bort

Jag blir aldrig så sugen på långflygningar som när jag är på en flygplats. En lite större, som tillåter drömmar om avlägsna destinationer. Att gå runt och se platser i andra världsdelar dyka upp på avgångstavlorna. Om att själv hoppa på ett plan, sjunka ner på min fönsterplats och se när vi lämnar marken och tar luft mot något annat. Massa tidszoner bort.

Flummigt? Lite. Men jag gillar det. På Heathrow förra veckan var det precis det som hände. Den flygplatsen om någon är ju tillåtande när det kommer till långväga destinationer och drömmar om något annat längre bort. Som när A380:n från Qantas lyfter mot Dubai och Sydney. När Cathay Pacifics 777:a drar iväg mot Hongkong eller Air Canada-flighten tar mark efter flygningen från Ottawa. 

Jag passade ju så klart på att planespotta, allt annat vore tjänstefel. Både i väntan på min egen flight SK526 mot Stockholm Arlanda men också medan vi taxade ut mot RW09R. Det blev tillslut Youtube-material så det är bara att klicka igång filmen nedan. 

Kan även meddela att min egen SAS-flight blev riktigt fin, med kalasväder hela sträckan. Jag fick se stora delar av Heathrow, London med bland annat Wembley Stadium och danska Jylland passerade under mig med både västkusten och Skagen.

Bonusen var ju att jag fick mina hemtrakter i blickfånget också, med jättefina vyer över Trollhättan, Vänersborg, delar av Dalsland och södra Vänern. Sånt är alltid kul!

Plane spotting var det. Varsågoda! Och kom ihåg, prenumerera gärna på min Youtube-kanal.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.