Löpningens dag – mitt i vintern?

Idag har det varit löpningens dag (ni hittar fler temadagar här) och är det något jag verkligen kan uppskatta så är det det enkla i att dra på sig löparskor och bara sticka ut. Träningslokalen rakt utanför dörren, det finns få andra träningsformer som kan skryta med det. Det kan ju tyckas lite märkligt att löpningens dag ligger så här tidigt på året, det är ju mer regel än undantag som det smäller på med minusgrader och snö i februari. Men å andra sidan, är det mildare än -10°C så fungerar det att kuta utomhus utan större problem.

Själv har jag den fina förmånen att få hänga med mitt gamla fotbollslag, vilket innebär att jag kan löpträna inne från november till mars om jag så vill. I Ås utanför Östersund finns det löparbanor i inomhushallen vilket är otroligt lyxigt när is och slask gör utomhuslöpning både tråkig och emellanåt smått omöjligt. Det blir oftast intervallträning och har ni hängt med på Instagram kan ni eventuellt ha skymtat både en och tre InstaStories därifrån det senaste.

Löpningens dag

Favoritpasset just nu ser ut så här, och det tänker jag köra vidare på ett tag.

  • Uppvärmning, 10-15 minuter
  • 3 minuters tempolöpning
  • 30 sekunders fysisk aktivitet (armhävningar/situps/rygglyft/benlyft/plankan)
  • 60 sekunders aktiv vila (gå/skaka loss)x 10 reps. 

Varv 1 blir det armhävningar, varv 2 situps och så vidare. På sjätte varvet börjar jag om vilket innebär att tionde och sista repetitionen blir planka, och då kör jag plankan både 30 sekunder plus den sista minuten som varit vila. För att pressa ut det sista. Ett skönt träningspass på cirka 50 minuter.

Så. Bara därför, och helt motsägelsefullt, tänker jag köra ett utepass i morgon. Med start i Vinterparken. Och dra ut på den upplogade isen. På tal om att inte kunna springa på is och sånt alltså.

Det blir mitt sätt att fira löpningens dag, fast lite i efterskott.

 

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.