Midweek-krasch, återkomst och bagagestrul

Alltså. En egentligen ganska bra vecka men med inslag av skräp och dynga som tyvärr tog överhand midweek. Besvikelse och så vidare. Jag tänker dock inte gå in på det mer här eftersom ni primärt inte har med saken att göra och för att jag bara har bestämt mig för att lägga det till handlingarna. Inte konstigare än så.

Det finns roligare saker att ägna livet åt. Som vi gjorde igår kväll exempelvis. Ni vet, när en egentligen ska packa väskan för helgens bravader men där vi istället landade bland SAS-kampanjer och hotellsajter.

Men okej. SAS firar ju massa jubileum mest hela tiden nu känns det som (70 år som flygbolag förra året och EuroBonus 25 år i år) och igår ramlade det in ett ganska intressant poängerbjudande i mailboxen. Två timmar tog det för oss, sedan var Svalbard i juni bokat plus en T&R-resa till Arlanda i ett annat ärende. 15000 poäng. För alltihop. Då är Svalbard dessutom i SAS Plus. Det vore tjänstefel att inte slå till när poängpriserna är som allra bäst.

Igen då. Flexibilitet och hålla ögon på kampanjer. Och sedan slå till när vi knappt själva minst anar det. Det är så jag och vi jobbar. Nu är första halvåret av 2017 helt uppbokat och jag kan i lugn och ro (?) börja researcha de äventyr vi faktiskt ska iväg på. Det börjar bli några stycken. Eller var det nu jag skulle passa på att boka den där jordenruntresan när jag ändå har ångan uppe?

Nja, får avvakta lite där tror jag.

Väskorna blev tillslut packade igår kväll. Och kvar på Arlanda tidigare idag (!). Det är väl då själva fan att det ska vara så svårt att lyckas byta plan om man är en röd resväska. Samma sak hände ju i Manchester på nyårsresan. Då fick vi väskan först på söndag kväll (över två dygn efter ankomst). Återstår att se när den dyker upp den här gången. Bröllopet vi ska på är i morgon klockan 14. Det lutar åt att det blir kostymköp på förmiddagen…

Jaja, en lär sig alltid nya saker. Som vilka tider som gäller för ersättning när det gäller försenat bagage. Om nio timmar har jag tvåtusen spänn att handla kläder för. Tack?

Så. Jag ska sluta lipa nu och fokusera på det som är bra istället. Som den vackra flygningen från Östersund till Arlanda förut. Det är fint så. Väldigt fint.

Boeing 737Take off i skymningen ut över StorsjönIsväg på Storsjön#flysas

Föregående inläggWhen in Stockholm
Nästa inläggVinter, vår och allt däremellan
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

13 KOMMENTARER

 1. Skoj med nya äventyr! Mindre skoj med bagagestrul. 2000 tyckte jag lät både fjuttigt och snålt 🙁 Vi har peppar peppar nästan alltid fått med oss väskorna men en gång hamnade Daniels på andra sidan jordklotet typ. Efter 24h fick han 800€ att handla nya kläder och toalettartiklar för och efter 72 timmar några 100€ till av. Detta var någon businessdeal som företaget och Lufthansa delade på för att han inte skulle behöva gå på möten i mjukisar och T-shirt. Jag tycker generellt att vanliga resenärer får löjligt lite ersättning 🙁

 2. Så fruktansvärt surt med bagagestrulet igen! En av de sämre typerna utav händelse att bli av med det till också. Fast se det positivt, du kanske köper ditt livs bästa kostym nu istället? 😉

  För övrigt, Svalbard-resan ser jag väldigt mycket fram emot att få läsa mer om!

  • Ja, det blev lite nya kläder för att kunna greja hyfsad outfit till bröllopet Joakim. Återstår att se när ersättningarna börjar ramla in på kontot. Om de gör det.

  • Resfredag, alltså. Det här första halvåret är galet ur resesynpunkt. Tänkte ju ta det lite lugnt för en gångs skull. Hände liksom inte…

 3. Hallå där! Jag fick också nyhetbrevet från SAS och tänkte i samma banor som du att beställa resa till Svalbard i juni! Jag ser på SAS hemsida att det kostar 5000 poäng för SAS go och 10000 poäng för SAS plus (inkl rabatten) t/r. Men sen måste man ju betala 460 kr i skattavgift då… Är det detsamma för dig? Hur lyckades du 15000 poäng för ”alltihopa?” 🙂

  Bästa hälsningar,
  Andreana

  • Hej Andrea! Skatterna tillkommer alltid på resorna, även om det är renodlade poängresor. Svalbard-resan gör vi från Trondheim och då lyckades vi komma ner i bra poängpris. Vi betalar 600 SEK i flygskatter för den resan så helt ”gratis” är det ju inte. Den andra resan vi ska göra är i samband med en tripp till Dubai, och lyckligtvis fanns det billiga biljetter till Arlanda från Östersund precis när vi ville åka (vi flyger med Qatar från Arlanda sedan). Ganska lyckosamt så klart. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.