SingaporeI december landade nyheten som fick min plan om Asien 2017 att lyfta rejält. Singapore Airlines öppnar en ny linje från Stockholm till Singapore i maj och de sätter dessutom in sitt senaste tillskott i flottan på sträckan, Airbus A350. Det bästa av allt? Att det just nu pågår en tävling där en resa för två ligger i potten. Till Singapore. Med Singapore Airlines. I en A350.

För att tävla, klicka på “Tävla här” högst upp till höger i filmen. Ser ni ingen film ovanför den här texten, stäng av adblockern i webbläsaren och ladda om sidan så är problemet löst.

Min egen midsommarplanering för Singapore sprack redan tidigt i januari. Stan står ändå fortfarande med på min bucketlist och jag passar här på att lista mina fyra främsta skäl till varför jag vill åka dit.

1. Behagligt klimat nästan året om

Den lägsta uppmätta temperaturen är drygt 18°C och den högsta är nästan 38°C. Annars ligger det runt 30 grader nästan året runt och inte ens någon utpräglad regnperiod finns det. Det regnar enligt ryktet lite mer på vintern men troligtvis inte så att det stör. Det här betyder ju att det rimligtvis borde fungera som resmål året runt.

2. Omväxling är ett nöje

Singapore verkar ha något för alla. Lugna oaser som den botaniska trädgården med sin tropiska regnskog och välskötta parker. Ett nattliv som aldrig sover längs Clark Quay eller så tar man en Singapore Sling på Raffles Hotel, där den en gång uppfanns för över hundra år sedan.

Shoppinggalningar gör rätt i att åka över under sommarmånaderna då den stora årliga rean pågår och Formel1-nördarna bokar genast biljetter i september, när F1-cirkusen kommer till stan. Är barnen med? Då lär Sentosa Island vara något med undervattensvärld, sportanläggningar, stränder och annat kul.

3. Lämplig Asien-kickoff?

Jag som aldrig varit i Asien känner att det här kanske är en bra start på min kommande karriär som Asien-resenär (för efter New York-resan i april får det vara slut med USA på ett tag). En lagom dos av asiatisk kultur men där kontrasterna inte blir galet stora. Fegt? Kanske. Rimligt? Det tycker jag. Jag har aldrig varit någon backpacker och har ingen större ambition av att bli det heller, så glöm att jag kastar mig ut i Borneos djungel det första jag gör. Men kanske är det det andra jag gör… efter Singapore.

4. För vidare färd till andra sidan

Okej, det låter mer dramatiskt än det är men när jag researchat resor till Nya Zeeland så har Singapore legat väldigt bra till för ett stopp längs vägen. Det står jag fast vid och det kan mycket väl vara så att jag klämmer stan när den ändå passerar längs vägen till något annat.

Det var mina fyra bästa tips. Kom ihåg att delta i tävlingen nu och så vill jag ha en fullskalig rapport när ni kommer tillbaka från Singapore. Om inte jag hinner dit först vill säga.

Omslagsbild: Pressbild från Singapore Airlines
Detta inlägg är ett reklaminlägg i samarbete med Singapore Turistbyrå.

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här