Vinterstaden tar över – Östersunds bästa period?

Tiden på året har kommit. När minusgraderna lagt sig över Jämtland, Östersund och Vinterstaden. När Storsjön ligger frusen och människorna går fullt munderade i dunjackor och täckbyxor över Frösöbron. På väg till dagens aktiviteter. På väg mot fantastiska dagar i det som kan vara Östersunds prime time på året.

Den när Vinterparken öppnar. När Badhusparkens gråa novemberkofta är kastad. När snöborgarna är uppbyggda och caféet är fullt av sorlet från kaffesugna besökare. När solen gassar från en blå himmel och en nästan kan känna hur den där underbara doften av vårvinter är på gång. Det liksom sjuder av liv, trots att minusgraderna har sitt fasta grepp om stan. 

Igår tog jag en promenad på lunchen. Ner på Storsjöns is där Medvinden var upplogad och de första långfärdsåkarna susade fram på den frusna ytan. Solen gjorde sitt bästa för att skingra molntäcket över stan och diset gjorde det nästan svårt att se Vallsundsbron en kilometer bort. Jag fick en försmak på allt det här som Vinterstaden ger. 

Nu önskar jag att kylan biter sig kvar. Att Badhusparken och Medvinden lever upp i flera veckor. Att Vinterstaden får visa sin bästa sida. För är det något jag gillar med Östersund så är det just den här perioden.

Vinterstaden och Vinterparken Medvinden Långfärdsskridskor Frösön i dimmanFika med utsikt

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

    • Ja, vinterstaden Östersund. Svårslaget. Sedan kan man tycka vad man vill om andra saker i den här stan, men det är en annan historia. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.