5 prylar – alltid i mitt handbagage

KonsumenttestJag försöker resa så slimmat jag kan och packa smart, även om det emellanåt blir sistaminutenpackningar. Ofta är jag iväg med enbart handbagage och ibland tar jag mig friheten att checka in en väska, lite beroende på ändamål så klart. Vissa saker åker dock alltid med i handbagaget nästan oavsett vart jag ska, nästan oavsett hur mycket eller lite packning som åker med.

I det här inlägget tänker jag ta upp de fem viktigaste prylarna som är med i min väska när vi skriver 2017. 

1. Min smartphone

Biljetthanterare, kalender, mailklient, GPS, musikspelare, översättare, kamera, backupdisk, telefon (!) och plånbok (nu när Samsung Pay blev tillgängligt för inte så länge sedan). Mobilen blir allt mer allround ju längre tiden går och självklart är den alltid med. Oftast mer i fickan än i bagaget men eftersom den är med in i kabinen på planet så åker den med på listan. Det är i den här manicken jag har det digitala livet. På gott och ont kanske? Nåväl. I skrivande stund är det en Samsung S7 Edge.

Samsung S7 Edge

2. Systemkameran

Den må ta plats, vara ganska stor och väga in på ett par kilo med tillhörande objektiv – men den är alltid med. Min Canon 7D har varit i mitt släptåg sedan 2009, emellanåt ifrågasatt som stor och otymplig men ack vad bra den hjälper mig att göra jobbet. Tillsammans med 24-105L och 12-24mm drar vi runt i världen och förevigar den.

Jag och min 7D

3. Powerbank

Det är inte bara mobilen som behöver ström, fler prylar kräver energi och då är en powerbank det perfekta komplementet i handbagaget. Allt fler flygplan, både kort- och medeldistanskärrorna, utrustas nu förvisso med USB-portar där prylarna går att ladda men så är det inte överallt. Inte ens på long haul. När vi flög de elva timmarna från San Francisco till Paris i höstas i en sliten gammal Boeing 777 fanns det inte någon USB-port vid sätet. Powerbanken räddade oss den gången.

4. Lyxstativet för mobilen

I höstas köpte jag det här handhållna stativet och gyrot till, för att underlätta vid filmande med mobilen. DJI Osmo Mobile har jag använt en del men ibland blir den kvar i väskan av någon outgrundlig anledning. När den väl får jobba så gör den det ändå bra och det är som natt och dag på stabilisering med och utan Osmon. Jag recenserade den i en vlogg strax efter inköpet. 

DJI Osmo Mobile

5. Trådlösa och brusreducerande lurar

Sist men inte minst – mitt senaste inköp när det kommer till prylar och jag kan bara konstatera att de redan är värda sitt ganska höga pris. Sedan jag köpte ett par Bose QC30 i början av februari har jag betat av ett tiotal flygningar där de alltid varit med. Plus att jag har dem nästan varje dag i kontorslandskapet på jobbet. Förstår inte riktigt hur jag klarat mig utan dem tidigare.

Bose QC30

Det här var mina fem måste-prylar i handbagaget. På sajten Konsumenttest.se finns det massor av recensioner i flera av kategorierna, bland annat trådlösa lurar och powerbanks. Surfa in och läs på innan nu köper, ett bra köp föregås ju alltid av bra research!

Vilka prylar är måsten i ditt handbagage?

2 KOMMENTARER

  1. Jag byter ut stativ och powerbank (som jag alltid glömmer ändå!) mot bok och sjal att svepa in mig i på svinkalla flygplatser och i flygplan där grannen envisas med att köra full kyla 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.