CRJ-900 – kärt återseende och SAS Plus

För fyra år sedan flög jag för första gången i en Bombardier CRJ-900, det var från Bergen till Köpenhamn samt från Köpenhamn till Trondheim några dagar senare. Sedan dess har den här maskinen gått rakt in på topplistan över mina favoriter bland flygplan. Antalet flygningar har dock varit högst begränsat men för en vecka sedan blev det äntligen dags igen när jag skulle på resebloggarmeetup och konferens på Arlanda. Jag tog min SAS Plus-biljett och slog mig ner i säte 1A.

Det behöver inte vara stora bjässar som A380 eller B747 för att jag ska gå igång. Det räcker med en mindre maskin med 2+2-konfiguration, plats för upp till 90 passagerare och så ett par GE CF34-motorer längst bak på den smäckra flygplanskroppen. CRJ-900 är helt klart mitt nya favoritplan hos SAS, både utvändigt och invändigt. Framförallt efter pensioneringen av bolagets MD-80:or för några år sedan.

Det blev så klart en trip report på Youtube om resan och förutom flygnörderier så bjuder jag även på lite fantastiska fågelperspektiv över Östersund, Storsjön och Jämtland. Se filmen nedan och klicka gärna in på min Youtube-kanal och börja prenumerera också, det finns en del resematerial redan och mer är på gång!

Vad har du för favorit(er) i luften?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

    • Ja Katta! Köp Premium-versionen men jag tror väl att det går att se även med gratisversionen? Dock med viss begränsad information va?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.