I huvudet på Dryden vecka 10

Vecka 10. Kalendern har sällan fel. Typ. Aldrig. Och den här veckan är det mycket som snurrar runt i huvudet på mig. Både för de närstående dagarna men också för den kommande tiden. I-landsproblemen hopar sig minst sagt och ibland undrar jag om det är hälsosamt att hålla på så här. Återigen, Q1 2017 skulle ju bli lugna gatan. Men jag borde veta bättre än så, efter ett hyfsat stadigt umgänge med mig själv i snart 37 år…

Så. I huvudet på Dryden vecka 10.

Jobbet. Jobben. Ja, det blir Stockholm även den här veckan. De där kortresorna till huvudstaden duggar tätt nu. Först den midweek-tripp som jag just precis dragit iväg på, för lite filmproduktion med ordinarie jobb. Sedan blir det Arlanda över helgen, med bloggen. Och på lördag får jag äntligen flyga CRJ900 igen, det var fyra år sedan sist! Lite sådär nördig längtan och ett av SAS snyggare plan nu när de pensionerat MD80-kärrorna. 

Vad gör man i Dubai? Det blir ju en resa dit i april (Asien-premiär!) och just nu funderar vi på vad vi ska sysselsätta oss med de här tre dagarna vi är i stan. Är Burj Khalifa värd hypen med ett besök på 124:e eller rentav hundrafemtioelfte våningen? Åka jeep i öknen? Åka skidor? Eller bara strosa runt i marinan och njuta av värmen? 

Köpa ny systemkamera? Egentligen, nej? Samtidigt har jag, som den handbagageresenär jag är, funderat på hur skönt det vore med en något mindre kamera när jag är ute och flänger. I kväll ska jag förbi Scandinavian Photo i Stockholm och klämma lite och just nu har jag mest fokus (no pun intended) på M5:an. Nej, inte köpa. Men en kan väl få titta lite i alla fall?

Takbar i New York? Världens trendigaste stad (?) och världens trendigaste grej – takbar. Det måste väl nästan göras om en åker dit för andra gången. Frågan är bar(a) vilken av alla tusen miljontals som finns att välja på? Ge mig förslag!

Takbar i New York - vilken ska jag välja?
Takbar i New York – vilken ska jag välja?

Hur är vägarna i Montenegro egentligen? Ja, det verkar faktiskt bli lite roadtrip på västra Balkan i sommar. Flygbiljetterna till Kroatien är nästan bokade (jag fick lite tid över häromdagen och på den vägen är det, eh…). Vi tänker nog klämma in lite Albanien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina när vi ändå är i krokarna. Just nu finns det vaga planer om Dubrovnik, Split, hyrbil, Kotor, Sarajevo och Mostar och jag har bara på känn att det kan vara precis hur läckert som helst där nere. I alla fall av mina bild- och Youtube-sök att döma.

Det är mycket nu. I-landsfunderingar alltså. Många av de där berömda bollarna i luften och så vidare. Lämna gärna förslag som en kommentar här nere och så undrar jag naturligtvis vad som rör sig i era huvuden den här veckan (nejdå, det undrar jag inte alls men ni vet, artighetsfraser och så vidare)?

12 KOMMENTARER

 1. NY låter spännande! Du får gärna skriva massor om både do’s and don’ts ;o). Jag och dottern åker i september och det ska bli kul att visa henne staden.

  Dubai har jag hört mycket gott om, men även en del tvärtom. Antar att det som vanligt är en smaksak :o). Ferraricentret ska vara kul om man gillar berg och dalbana…

  • Ja Linda, jag ska skriva om NY när jag varit där och fylla på listan sedan senaste resan förra hösten. Noterar också Ferraricentret, ska googla det! Tack! 🙂

 2. Då kanske vi ses på Balkanhalvön i sommar! 😀 Jag går också i roadtriptankar: start och stopp i Dubrovnik, däremellan Kotor, Sarajevo, Mostar och någon avstickare upp i bergen. Daniela har väldigt många och väldigt bra tips till Makedonien, om du vill ”svänga förbi” när du ändå är i krokarna. Och ja du, hur är vägarna egentligen i Montenegro? Sånt kan ju hålla en vaken om nätterna, minst sagt.

 3. Bilsemestern låter spännande 🙂
  Minns själv bilsemestrar från när man var liten, vi bilade ner två gånger till Forna Jugoslavien (Porec tror jag byn hette).

 4. Haha! I-landsfunderingar. Mitt huvud är ovanligt fullt av problem med skrivare denna vecka. Att vi har två men de är trasiga. Att vi inte hittar kvittot till någon av dem. Att vi behöver köpa en n men att den antagligen också kommer att gå sönder rätt snart så det tar emot. Att alla trasiga skrivare bildar ett monstruöst och miljöfarligt sopberg någonstans. Att det är jobbigt att köa på internetfik för att få skriva ut och scanna. Så.

 5. Sanna, ja vi kanske syns där? Det vore väl trevligt med en liten meetup på andra ställen än Sverige? Vi är väl resebloggare? 😉

 6. Haha Åsa! vi har många olika i-landsproblem att ta tag i. Skippar gärna skrivarproblem så långt det går och hade jag fått bestämma hade vi inte haft någon hemma alls. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.