Knarr under skorna långt in i mars

Om man har varit i ett slaskigt Stockholm i två dagar så är längtan tillbaka till Östersund, mars, vårvinter och minusgrader lite sådär extra stark. I måndags och tisdags hade vi ju såna där gnistrande vintermornar och av det jag sett i flödena på Instagram så har sportlovsfirarna i Jämtland haft helt barockt flyt med vädret i år! Det är bara att ställa sig upp och applådera helt enkelt.

Själv tar jag med mig två fantastiska morgonpromenader till jobbet tidigare i veckan och det är de här som jag tänker på lite extra när jag står i rulltrappan ner i tunnelbanan i Stockholm. Och trängs med femtioelvatusen andra människor. Slash zombies. Alla med skitiga skor efter den bruna sörjan uppe på markplan.

Tacka vet jag minusgrader. Många av dem dessutom. Och knarret under skorna långt in i mars. Plus en sol som nu börjar värma framåt lunchtid på dagarna. Vårvinter. Ta mig fan. En av de bättre perioderna på året.

Och säg inte emot. Det fungerar inte så.

BadhusparkenSurfbukten i vinterskrud Surfbukten i vinterskrud Skärgår'n

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Det är den femte årstiden som gör det helt underbart att bo i Jämtland! Helst då det är några minusgrader på natten så snön fryser till och att temperaturen sen kryper upp över nollstrecket lagom till lunch som solen börjar värma på em. Har man inte upplevt det, så kan man nog inte uttala sig. Har man upplevt det, så bor man kvar i Jämtland om man har möjlighet.

  2. Du har en poäng Maria, helt klart. Det kanske där bland annat därför som jag fastnade i Jämtland en gång i tiden fast det först var på senare år som jag faktiskt upptäckte grejen?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.