Stockholm, AW och ett äckligt råtthål

Det är söndag och jag har återigen landat på hemmaplan. Efter tre Stockholmsbesök de tio-elva senaste dagarna. Ganska intensivt med andra ord där två av resorna har varit med jobbet och en av dem med bloggen. Ni kanske redan läst om förra helgens weekend och konferens på Arlanda?

T-Centralen

Så, den senaste trippen till huvudstaden blev ändå lite intressant eftersom jag efter två intressanta jobbdagar i ett minimalt och syrefattigt konferensrum stannade en dag extra för att hinna gå en sväng på den nya resemässan Panorama Medelhavet ute i Älvsjö.

Minimala rum ja. Är det något som den här trippen har innehållit så är det minimala rum. Jag kom ner i onsdags kväll och checkade in på First Hotel Fridhemsplan. När jag tillslut, efter mycket snurrande i märkliga hotellkorridorer, hittade mitt rum visade det sig vara i källarplan och på typ 10 kvadrat. Utan fönster. Må så vara, jag var inte där särskilt många timmar. Dessutom var sängen skön, frukosten helt okej och läget bra. Jag hann ut på en 10km-runda runt Kungsholmen också, ett skönt break efter en lång kontorsdag. Plus en liten after work med Influencers of Sweden på Söder också, givetvis var det resebloggar på plats med både Fantasiresor och Äntligen Vilse.

First Hotell Fridhemsplan Fridhemsplan Stockholm Influencers of Sweden

Nästa minimala rum då. Råtthålet i Älvsjö. För att komma nära Svenska Mässan tog jag första bästa på hotels.com och när jag nu betalade knappt 400 för en natt på Hotell Älvsjö så kanske jag inte heller skulle ha så höga förväntningar. Men att det skulle vara så bedrövligt jävla dåligt hade jag inte kunnat ana. Ett litet ostädat kyffe med en 80-säng och fönster mot korridoren (!). Lyhört så att en sovsal på ett ungdomsläger är mer dämpat. De delade dusch- och toalettfaciliteterna var så ofräscha att jag knappt ens ville stå upp och pissa. Jag anslöt inte ens till wifi:et med känslan av att min mobil skulle besudlas.

Frukost åt jag mot min vilja och jag var dessutom helt själv. Är inte det jävligt märkligt med tanke på hur livat det var i grannrum och korridor under natten? Alltså. Jag tror så här i efterhand att det måste varit något annat än hotellverksamhet i den där byggnaden och utifrån kommentarer på Tripadvisor, som jag givetvis borde ha läst innan, så skulle det inte förvåna mig om det pågår bordellverksamhet eller är en knarkarkvart i största allmänhet.

Hotell Älvsjö Hotell Älvsjö Hotell Älvsjö

Det absolut sämsta jag bott på i Sverige. Eller kanske överhuvudtaget. Någonsin. Ibland avskyr jag att vara snål. Men det ska inte hända igen. Fy fan. Och förlåt, ett råtthål är nog faktiskt fräschare. Vidrigt!

Nåväl. Efter att jag checkat ut och nästan sprungit därifrån igår morse tog jag sikte på mässan. Här var massor av destinationer kring Medelhavet samlade och efter mina två inplanerade möten gick jag runt och samlade lite inspiration och broschyrer. Från bland annat Montenegro. Jag har mina skäl. Återkommer till det senare i veckan.

Svenska Mässan Svenska Mässan - Panorama Medelhavet 2017

Nu funderar jag på att vara hemma. I alla fall i Jämtland. I alla fall ett par helger framöver. För sedan blir det New York. Och Dubai. Jag fick för ett tag sedan höra att jag är rastlös. Alltså, jag vet inte. Visst är det kul när det händer saker och visst har det varit ett galet intensivt första kvartal det här året, när jag hade ambitioner om det motsatta.

Faktum är att jag faktiskt gillar att ligga på sofflocket emellanåt också. Och bara inte göra någonting alls. En måste ju få ladda om.

Workspace in air Hej Vinterstaden!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

 1. Alltså vart tusan bodde du. Hahahaha.

  Du vet att jag har en tvåa som kostar 0 kr att bo i och som def toppar d där. Hahaha. Breakfast included.

 2. ”Jag anslöt inte ens till wifi:et med känslan av att min mobil skulle besudlas.

  Frukost åt jag mot min vilja och jag var dessutom helt själv. Är inte det jävligt märkligt med tanke på hur livat det var i grannrum och korridor under natten?”

  Haha!! Inte som i skadeglädje utan som i uppskattande av roliga formuleringar!

  • Alltså, det kändes verkligen som att min trafik skulle bli avlyssnad eller något sånt där bakom kulisserna på the not so very fancy receptionsdisk. Datatrafiken tog slut så jag köpte till och med en gig extra på mitt abonnemang istället för att wifi:a. Nivån på det!

 3. Haha, älskar dina roliga skildringar och klockrena kommentarer! Även om du tycks få ”lida lite” för att ha möjlighet att skriva om dem sen… Och råttorna har nog levlat upp ett par nivåer från det där krypin:et, det tror nog jag med!

 4. Jösses alltså, det slår nästan (men bara nästan) råtthålet jag bodde i på Khao San Rd i Bangkok. 7 Holders Guesthouse. Skitbilligt. Skitsnuskigt. Tunna bås med smutsiga madrasser. Var rädd för att upptäcka att något kröp ut med mig på natten. Haha.

  Men i Sverige trodde jag inte det var så illa faktiskt. Låter suspekt minst sagt. Bäst du är hemma och vilar upp dig ett tag nu!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.