Swansea – en annan del av Premier League

Så har jag då varit på min blott andra (men ändå andra!) Premier League-arena. Liberty Stadium i Swansea fick mitt besök en helg i mitten på februari när två mer eller mindre krisande lag skulle göra upp om tre väldigt viktiga poäng. Ni vet, i en annan del av Premier League än den jag vanligtvis brukar följa på Old Trafford.

Liberty Stadium är en liten tajt arena som rymmer drygt 20000 åskådare. Här har Swansea City spelat sina hemmamatcher sedan bygget stod klart 2005 och det är den tredje största arenan i Wales. När det kommer till spel i någon av Europacuperna heter dock arenan rätt och slätt Swansea Stadium, på grund av regler hos UEFA kring sponsorskap. 

Liberty Stadium

Matchen då? Swansea tog emot Leicester, förra årets skrällsegrare av hela ligan och båda lagen släpade rejält inför 25:e omgången. Bortalaget hade en poäng på sex matcher och fem raka förluster. De låg bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och var som regerande mästare historiskt usla. Swansea blandade och gav en del också men hade i alla fall några segrar de föregående matcherna.

Själv tog jag plats i en av arenans lounger för lite mat, dryck och uppsnack kring matchen. Bra tempo och så landade det lite bubbel i glaset också, det är ju alltid trevligt så där på matchdag och allt. 

Matchbiljett LaguppställningarLiberty Stadium

Det blev dags för matchstart och som sagt, det här blev min andra Premier League-arena att besöka efter fyra vistelser på Old Trafford i Manchester. Jag gillar tajta arenor utan löparbanor, det ger bättre närhet till planen. Solklar fördel.

Swansea visade direkt att man inte var särskilt nöjda med ligaplaceringen och två platser ovanför gästerna. Redan innan paus hade man gjort både 1-0 och 2-0. Faktum är att Martin Olsson dundrade in andra målet alldeles nedanför våra platser! Det första svenskmålet som jag fått uppleva på plats i en Premier League-match (om man nu inte väljer att räkna med Ibras felaktigt bortdömda mål vid nyårsmatchen nu senast).

Swansea - Leicester in gameSwansea - Leicester in game

Halvtidsvilan bjöd på lite värmande kaffe och en Welshcake så klart. De är goda, de där små rackarna. Dock orutinerat av mig att vare sig ha vantar med mig eller ta med en värmande mugg kaffe ut på arenan till andra halvlek för det var bitande kallt den här lördagen.

Welshcake i Swansea

Några fler mål blev det inte heller. Swansea vann med 2-0 och det var en helt rättvis seger. Leicester sladdade lite till i ligan innan Ranieri tillslut fick sparken. Sedan dess har de ju faktiskt återhämtat sig och nu är det faktiskt ombytta roller. Swansea ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och Leicester har lite mer trygg mark ett par placeringar ovanför. 

Dryden på Liberty Stadium
Foto: N. Sorgenfrei

Dryden på Liberty Stadium

Det där var Liberty Stadium i Swansea och jag hoppas att de får spela kvar i Premier League en sväng till. Jag gillar arenan, det det var bra stämning på läktarna och Wales behöver ju ett lag i högstadivisionen. Att vi har en svensk i laget skadar ju inte heller. 

Läs mer: Vlogg från min weekend i Wales

Förresten. Mitt målsnitt på livematcher i ligan håller i sig. Vill du se mål så häng på, jag snittar nästan tre per match!

Har du varit på Premier League-match? Flera?

Resan till Wales var en pressresa arrangerad av Visit Britain. Texter, synpunkter, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Kul att läsa och se! PL är bra mycket mer än storlagen och kommer man även längre ner i divisionerna är det ju grymma matcher där med ofta.

    Synd att PL-vinnarna 2017 inte kunde leverera bättre när du var på plats.. 😉

    • Ja, eller hur Martin! De gånger jag haft en Englandsresa i planerna har jag tänkt att gå på en match i de lägre divisionerna. Det har dock inte hänt. Än i alla fall. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.