Tännforsen på vintern – islossning och fritt fall

Det kändes ändå lite konstigt igår. Att lämna Östersund som bjöd på nästan blå himmel i klassisk vårvinteranda. För att åka västerut, mot det skitväder som ryktet skvallrade om. Mycket riktigt. När vi närmade oss Åre låg det tunga moln över Åreskutan och regnet smattrade mot bilrutan. Men bara ett par mil bortanför sprack det upp och vi tog en promenad ner mot Sveriges största vattenfall för att få se det dånande Tännforsen på vintern.

Jag trodde nog att det fortfarande skulle ligga ett massivt lager is över Tännforsen men det senaste blidvädret har gjort sitt. Islossning och fritt fram för vattenmassorna att forsa ut för det 38 meter höga stupet. 

Mest intressant? Snötäcket som låg ut på utsiktsbryggan var tjockt och halt och gjorde att höjden på räcket nådde upp till knähöjd ungefär. Inga marginaler för misstag med halkiga skor med andra ord.

Så fick även jag min dos av Tännforsen på vintern. Kvar på listan att uppleva är ändå när fallet är i det närmaste djupfryst. Det får bli nästa januari.

Tännforsen
Ismassiv vid Tännforsen
Ismassiv vid Tännforsen
Ismassiv vid Tännforsen
Fotografera Tännforsen
Tännforsen och Östra Noren
Tännforsen - Sveriges största vattenfall
Robert vid Tännforsen
Att fotografera Tännforsen

22 KOMMENTARER

    • Hej Kari! Tack! 🙂 Från parkeringen där vägen tar slut är det bara 2-300 meter ner till utsiktsplatserna. Det finns flera utsiktsplatser och det är viss höjdskillnad på dem. Så det blir lite upp och ner men inte särskilt långt att gå. 🙂 Har du planer på att åka dit?

  1. Jo men ni kunde ju gå ut till fallet iaf 🙂 Så fint. VI hade typ 16 plusgrader här idag. Jag har sommarjacka och tog solig promenad och låg på hängmattan i parken. Alldeles underbart somrigt på något vis.

    • Ja, uppenbarligen i alla väder Katta! Nej, vesseltur är tänkt till helgen som kommer nu. Återstår att se om den blir av alls. Jävlar vilket väder det är just nu alltså. Det går fort med töandet nu.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.