Verkön, vår och vinter

Den här tiden på året. Mars och april. Kärebarn vad jag tjatar om det. Vårvinter i mellersta och norra Sverige är ju något alldeles extra om vädret är på rätt humör. Igår var det, trots United-match mitt i lunchtid, såpass bra förhållanden att jag lät mig övertalas att åka ut till Verkön och dess slott. För faktum är att jag aldrig tidigare varit där, trots att jag i dagarna gick in på mitt 16:e (!) år i Östersund.

Vi tog promenaden in till Vinterparken (Badhusparken) och satte oss på IsExpressen som går ut till Verkö Slott på drygt en halvtimme. En vacker tur som tog oss längs den upplogade skridsko- och skidbanan Medvinden innan vi tillslut korsade sund och vikar för att ta sikte på Verkön. 

Isexpressen till Verkön

Det har ju varit en del väder det senaste, både blidväder och minusgrader. Nu har det lyckligtvis fallit lite nysnö de senaste dagarna vilket gjort Storsjöns vidder vita av fluffigt puder. Att då få möta solens strålar när den orkar sig över trädtopparna ger sådana där fina känslor. Ljuset är på väg tillbaka och den där speciella luften är i antågande.

Vårvinter i Jämtland Storsjöns is - vårvinter i marsSkidor och skridskor på Storsjöns is.

Den där United-matchen då? Jodå, när merparten av gästerna lämnat Verkön så blev det möjligt att streama via slottets wifi. Synd bara att matchen i sig var ett ordentligt sorgebarn, ännu ett kryss hemma på Od Trafford gör mig inte särskilt nöjd och glad. Men det kanske syns på den smygfotade bilden?

United-match...
Foto: M. Carlsson
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Vårvinter. Vackert ändå.
    Har du koll på det där thaitemplet i dina trakter? Får man önska ett inlägg om det? (Det kom upp i läroboken i svenska som vi använder på min kurs)

    • Ja, jag har varit där. Tror jag. För ett dussin år sedan. Men inte mer än så. Jag noterar det som ett önskeinlägg! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.