Åre Crêperie – värd sin hype?

Efter vår dagstur till Tännforsen så passade vi på att stanna till i Åre på vägen hem till Östersund. Siktet var inställt på Åre Crêperie, som jag hörde mycket gott om i vintras under Winterworkation. Både Explorista, Resfredag och Elna Dahlstrand gjorde stället med goda betyg så jag hade ganska höga förväntningar när jag klev innanför dörren…

…och möttes av en fullsatt restaurang. Jag menar, så mycket folk kan väl inte heller ha fel? Vi fick vänta en liten stund för att få bord och medan hungern blev allt mer påtaglig stod vi och bläddrade i menyn och suktade efter allt det goda som går att ordna.

Menyn på Åre Creperie

Jag gick på en variant med lax och spenatblad och eftersom de här rätterna verkligen kommer till sin rätt alldeles nylagade så fick vi fyra vid bordet in maten lite i omgångar. Med vetskapen så gjorde inte det särskilt mycket och var och en högg i sin mat direkt, hungriga som vi var.

Komponeringen av mitt eget val kändes verkligen lyckat. Hela spenatblad och så laxen i botten kändes fräsch. En bra smakkombination helt enkelt, inte konstigare än så. Jag körde i övrigt vanligt vatten till, inte heller det några konstigheter.

Prislappen för mitt kalas låg runt 150 spänn och för innehållet så kan jag väl tycka att det är lätt i överkant. Det var ingen jättemåltid och i grund och botten en ”pannkaka” (förlåt…). Men det är väl så med Sverige i allmänhet och Åre i synnerhet och med dess Stockholmspriser är det inte så konstigt att även en lunch springer iväg i pris.

Ändå prisvärt? Ja, det tycker jag. Slänger du dock på ett glas öl eller vin så är det nästan omöjligt att landa under tvåhundringen.

Mat på Åre Creperie

Lokalen och matmiljön var tajt och helt okej, sådär lagom mysig. Nu valde vi nog en ganska ljummen dag. Det var inget gnistrande vinterlandskap ute utan en slaskig lördag i mars. Det förtog så klart lite av känslan med det här krypinet men jag kan absolut tänka mig att sitta ner här fler gånger och äta.

Åre Crêperie, mina damer och herrar. Har du vägarna förbi och tröttnat på mAx, Broken eller Grow på Holiday Club så är det här ett ställe jag rekommenderar. Parkera bilen vid kyrkans betalparkering så har du ett par minuters promenad till härligt god och kanske lite överprissatt mat men med trevlig personal i en skön atmosfär.

Åre Creperie Åre Crêperie

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. En (familje)skidsemester i Åre kostar lätt lika mycket som en hel utlandssemester, om inte mer! Jag är glad att jag fick chansen att åka ensam och i lugn och ro (och i trevlig sällskap) kunde avnjuta min dyra crêpe… eller jag menar pannkaka, haha! Kram på dig!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.