Gamla vykort från Rom

Jag fick ett mail häromveckan. Från SAS. De fortsätter att fira EuroBonus 25 år med poängresor för halva priset. Till bland annat Rom. Det tog ungefär två komma tre sekunder innan jag satt där på kontorsstolen och vaggade in mig själv i en fluffig dröm. Om att göra en ny höstresa. 

Ni vet. Ta en joggingtur längs Tibern innan staden har vaknat och blicka bort över Roms böljande kullar på andra sidan vattnet. Äta frukost på ett mysigt café längs Via del Corso och se Viktor Emanuel-monumentet resa sig i änden av Piazza Venezia. Gå på kvällsmatch på Stadio Olimpico och höra hur de passionerat galna italienarna skriker okvädesramsor om motståndarna. Plus allt annat som gör Italien så värt att besöka och uppleva. 

Rom. Vi dejtade 2002 senast och det är ju alldeles för länge sedan. Jag frågar dig nu, vill du ses igen?

Karta över RomColosseum i RomColosseum i Rom Rom Fontana di Trevi Fontana di TreviViktor Emanuel-monumentetJag utanför Olimpico

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

13 KOMMENTARER

  1. Klart Rom vill! Rom säger “sí, sí, sí” till morgonjogg längs floden och pizza med oststrängar nedför mungipan tillsammans med dig, hörde jag just.

  2. Älskar Rom. Har bara varit där en gång och det var helt fantastiskt. En av mina topp resor. Vi var typ 20 personer som min plugg vän från Singpore (italienska som nu bor i sthlm ca 1 km från mig) hade fixat en långweekend för med extra allt. Fyra dagar med maxat allt, sightseeing, festande, umgänge, god mat och dövarmt. Sedan att hennes ex bodde i värsta mansionet (såg ut som ett slott) uppe på en utav kullarna med en pool med utsikt över Vatikanen gjorde inte saken sämre. Tyvärr missade jag flyget hem kom på precis när vi gått upp i vatikan tornet att shit det är 2h till avgång, sprang som en idiot men hann inte och fick ägna en halv natt att resa hem för att hinna till jobbet nästa dag. FCO-MUC-CPH-OSL (där jag bodde då).

  3. Klart du skall åka tillbaka till Rom och visa att byxorna i fråga fortfarande är högsta mode för svenskar! Eller åtminstone åka tillbaka till Rom då. Kan inte komma på något gott skäl att undvika annat än om pengarna är slut eller att det finns bättre alternativa resmål! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.