Instagram – fem konton du ska följa

Det är dags för en #FF här på bloggen tycker jag! Begreppet ”Follow Friday” går ut på att tipsa om konton i sociala medier som är värda att följa. Här tänker jag gå lös på en av de tjänster som jag använder mest, nämligen Instagram. Ja, mest använt av flera skäl. Dels älskar jag bilder så klart men jag gillar också formatet. Med några korta rader text och en vettig bild. Just det kan få mig att scrolla flödet länge. Alltså. Länge! 

För mig är Instagram inspirationskälla på flera plan. Både för att själv hitta nya vinklar och idéer på bilder men också kring destinationer och resmål, träningstips och andra mer eller mindre vansinniga idéer. Plus de där ögonblicken bakom kulisserna som jag får via Insta Stories. 

Jag har några favoritkonton som nästan alltid publicerar bilder av högsta kvalitet utan att för den delen kännas sådär krystat tillrättalagt (men hur det i verkligheten är har jag ju ingen aning om). Lite balsam för ögonen en sen kväll strax innan jag slocknar i sängen. Här är mina fem favoriter på Instagram och som jag tycker att även ni ska följa. Ja, plus Dryden då så klart men det kontot följer ni väl redan?

FJÄLLFOTO – fjallfoto

Det är något med våra svenska fjäll ändå, även om jag gillar de dramatiska formationerna lite mer. Men det är som ett lugn har lagt sig över Skanderna och när jag själv är ute på tur, oavsett sommar, höst eller vinter, så får jag aldrig nog av vidderna. De ödsliga. De kala. De karga. Instagram-kontot fjallfoto sätter verkligen fingret på det här. Följ genast!

FJÄLLFOTO - fjallfoto
Foto: FJÄLLFOTO – fjallfoto

Jack Harding – jackharding

Jag hade aldrig hört talas om Jack förrän han vann pris på Travel Blog Event i december. Så, jag drog in på hans Instagramkonto och spanade. Det tog ungefär sju sekunder och så hade han mig som följare. Jag gillar verkligen hans bildkompositioner och de där drönarperspektiven är ju bara för härliga! Vissa har ett öga för bild. Andra, som Jack, har mer än så. In och följ!

Jack Harding - jackharding
Foto: Jack Harding – jackharding

Destination British Columbia – hellobc

Jag blev kär vid första ögonkastet när jag förra året satte min fot på kanadensisk mark för första gången. Vancouver, Whistler – British Columbia. Jag blir bara mer och mer sugen på att återvända när delstatens officiella Insta-konto matar ut helt magiska bilder från området. Över 300 tusen följare kan inte ha fel. Följ genast!

Destination British Columbia - hellobc
Foto: Destination British Columbia – hellobc

Angela Liguori – angelaliggs

Det var det där med dramatiska vyer. Det var det där med Kanada. Det var det där med British Columbia och Vancouver. Möjligtvis lite väl selfie-betonat men det känns ändå inte sådär krystat utan mer bara äkta. Hon vet hur bilderna ska fångas, Angela. Med eller utan sig själv. Jag blir galen, måste boka biljett till området direkt och ta med vandringskängorna. Tänk att få stå högst upp på Mount Brunswick och spana ut alltså. Kärebarn vad fint!

Angela Liguori - angelaliggs
Foto: Angela Liguori – angelaliggs

Nigel Leishman – viewfromseat7a

Nigel flyger. Ofta. Mycket. Hela tiden. Överallt. Vi verkar ha samma dragning till både flygresor, flygplan och alla magiska vyer som tillkommer så hans konto följer jag med största nöje. I mina ögon är det helt obegripligt att han inte har fler följare än han har. Bara därför ska du genast följa!

Nigel Leishman - viewfromseat7a
Fotot: Nigel Leishman – viewfromseat7a

Som ni ser så är det en hel del naturgrejer. Jag älskar de där dramatiska vyerna som framförallt Hello BC visar precis som Nigels flygfoton. Har du några favoriter? Lämna gärna en kommentar (och ja, det är helt okej att tipsa om sig själv).

Föregående inläggGamla vykort från Rom
Nästa inläggRun Dryden, run!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

  1. Älskar också insta! Följer mest folk jag känner och ska jag åka någonstans eller är någonstans kollar jag upp hur platser ser ut, samt restauranger etc. Får en rätt ra bild av saker där. Flygkonton gillar jag också, spanar mest in en del kollegors 🙂

  2. Härliga tips! Efter mina veckor här uppe i Gällivare skulle mitt Instagram-konto nog nästan kvala in på en sån här lista med natur-härliga bider, hehe 😉 Nåja, nästan i alla fall.

    Sen måste jag säga, det är något med konton som har över typ 30k följare, jag tycker ofta det blir lite platt? Det är liksom (alldeles för) perfekta bilder och lite opersonligt?

    • Jag håller med dig Jenn. Att ditt konto skulle kvala in här. 🙂 Men också om det där med för många följare. Därför gillar jag de konton som ligger här på listan, eftersom de inte känns lika platta som de som känns allra plattast. Typ. Har också svårt för allt som är så galet tillrättalagt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.