Snapshots – avresa, flygresa och landet i väst

Så blev det avresedag! Jag och bror satte oss på en av SAS Boeing-kärror från Östersund till Arlanda för att därifrån, då även med mor som resesällskap, dra vidare västerut. På agendan – New York! Det här är andra gången jag sätter min fot i stan efter att ha gjort premiären hösten 2015 och det kommer bli återbesök på vissa ställen och även, så klart, helt nya upplevelser. 

Några snabba snaphots så, från resans första dygn.

SAS Boeing 737

Det blev minimal frukost hemma innan jag stack iväg med 07:15-kärran. Då är det kalas med fyra timmar att slå sönder på ARN, för då hinner jag med en rejäl frukost på Clarion Arlanda i väntan på SK903 mot EWR. Tänk att i lugn och ro få avnjuta en frukost. Det gör jag inte alla dagar!

Frukost på Clarion Arlanda

Min första long-haul med SAS. Vi flög med LN-RKT, en A330 som levererades så sent som januari förra året och således med SAS nya kabininteriör. Överlag en väldigt trevlig upplevelse men med några anmärkningar. Samlar upp det i ett eget inlägg framöver.

SAS A330 LN-RKT

Grönland och Kanada (på bilden nedan) från 39000 fot. Alltså. Det är så magiskt vackert. De där ödsliga och karga landskapen är inget annat än världsklass! Det får mig så klart inte helt osökt in på fönsterplats. Det har vi redan pratat om.

Fönsterplats - givet!
Kanada från luften

En timme. Så lång tid tog det från det att vi ställde oss i passkön på Newark tills det att vi satt på NJ Transit in mot Penn Station på Manhattan. Efter en timme på JFK vid förra New York-resan hade mitt blodsocker noterat nytt bottenrekord medan vi gjort en ynka tredjedel av kön till passkontrollen…

På förra resan bodde i på The Jane Hotel och ett rum stort som en tågkupé på 5 kvadrat. Konstaterar lugnt att vi kompenserat ordentligt för den här resan. Hej hej, Chelsea Savoy Hotel. Hej hej, idrottshall!

Chelsea Savoy Hotel

Nu jobbar vi vidare med New York. Den här stan sover ju aldrig sägs det. Det gjorde dock vi, kort efter att vi landade med huvudena på kuddarna. Kanske inte så konstigt efter att ha varit igång de 23 föregående timmarna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

9 KOMMENTARER

  1. Alltså svensk hårdost! Det var i princip det som fångade mitt intresse i det här inlägget, haha! Jag måste be min syster att köpa hem prästost lagom tills jag landar på svensk mark nästa onsdag, hehe.

    Nu ska jag skrolla upp och läsa vidare… brb…

    Åh, New York! Vad spännande det ska bli att följa dig på denna resan. Dit vill jag inom en snar framtid! Och alltså, alltid fönsterplats. Det är givet! Njut av första dagarna på semestern.

  2. New York verkar vara sig en riktigt spännande stad, som jag någon gång ska besöka i mitt liv.
    Finns inget bättre än att avverka en hotellfrukost i lugn och ro, kunna hämta påfyllning och bara njuta av allt det goda som serveras.

  3. Vilken häftig bild från flygplanet (den PÅ flygplanet tycker jag inte är lika häftig 😉 Det är så himla läckert att se världen lite grann sådär från ovan. Ändå läckrare om man lyckas fånga det på bild och det inte är ett alldeles fläckigt fönster där man råkar hamna…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.