Vårvintrigt vykort från Sylarna

Jag har pratat om vårvintern. Många gånger. Om dess gnistrande dagar med klarblåa himlar, solen i ögonen som framåt mars-april som värmer i ansiktet. Om dagar på fjället med uppknäppta jackor och milsvida vyer. Om fantastisk skidåkning både utförs och slättförs. Med den krispiga skaren en bryter igenom efter nattens bitande minusgrader.

Sedan finns det den varianten av vårvintern som kanske inte er så lockande ut. Med nollgradig temperatur, slask under skidorna och en sikt som sträcker sig som mest en kilometer framåt och ett par-tre hundra meter uppåt. Som i lördags, när vi tog vessla från Storulvån till Sylarnas fjällstation. Där vädret tilltog och vi hade blöt nederbörd nästan alla 16 kilometrar som vi skidade tillbaka till Storulvån.

Det där är också vårvinter. Fast på ett annat sätt. Som inte känns så tillrättalagd. Som kräver lite bra humör för att ordna upp sig. Som bjuder på lite prövningar. Som också känns som en fantastisk upplevelse så fort en kommit ”hem” och fått på sig varma kläder och sitter i bilen.

Det där med kontraster. Fina grejer.

Läs mer om vårvinter

Från Sylarna till andra fjällSylarnas fjällstationFrån Sylarna till Storulvån på skidor

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Jag lämnade 15 grader i Stockholm igår för en äkta vårvinter i Gällivare! Här är det 2 plusgrader och en massa snö kvar som sakta börjat sin kamp att smälta bort. Ser fram emot att få njuta lite av detta 🙂

    • Ah, då åker till rätt ställe för att uppleva vårvintern! Låter härligt! Jag har nog gett upp den nu eftersom jag inte är hemma på ett par helger. Då är det nog ganska kört även i fjällen är jag rädd.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.