April, tack tack och välkommen åter

Och så försvann även april, som i ett moln av happenings från början och nästan hela vägen in i kaklet! Vilken månad! Det visste jag ju delvis om redan från början eftersom det inom loppet av två veckor var två ordentliga resor inplanerade!

April kickades igång med den här vinterns enda längre skidtur. Det är ju tradition att åka mot Storulvåns fjällstation bortanför Åre för att njuta av vårvinterns glada dagar. För det mesta har det blivit toppturer på de närliggande bergen men förra året adderade vi längdåkning som vårvinterhappening. Likadant i år. Efter att ha tagit vessla till Sylarnas fjällstation och sett vädret tillta ställde jag mig på rangliga ben och skidade de 16 kilometerna tillbaka till Storulvån, som jag sedan vloggade om.

Fin tur, men långtifrån den klarblåa himmel vi hade förra året. Nåväl. Det är fint med båda delarna på meritlistan.

April på Sylarnas fjällstation

Tre dagar senare satte jag mig på en nästan ny A330E-kärra på Arlanda och flög till New York med mor och bror. Här hängde vi på takbarer, åkte helikopter, (åter)upplevde One World Observatory och Ellis Island, klev tyvärr iland på Liberty Island, trängdes med folk på Times Square men framförallt så njöt vi av en av världens största metropoler. 

Jag är långtifrån färdigbloggad (och vloggad) om den så det kommer mer om det under maj. Hittills har jag bara hunnit med ett inlägg om New Yorks mest överskattade landmärken.

Brooklyn Bridge

Jag kom hem från New York, packade upp väskan, tvättade lite kläder, jobbade några dagar och så packade jag ner kläderna i väskan och stack iväg igen.

Till Dubai!

Jag och Maria drog på en liten påskweekend och lämnade sonika vårvintervädret i Jämtland bakom oss. Substitutet? 35-40°C i en av världens mest hajpade städer. Vi hann med lite av varje, både en rundtur med buss för att nosa på de kända sevärdheterna men också ett ökensafari där vi surfade på sanddyner både med bil och på bräda.

Inte heller här har jag hunnit vare sig blogga eller vlogga om allt men det kommer, det kommer.

Sandboard

Jag har även hunnit tycka till om att flyga med SAS till New York och om att flyga med Qatar till Dubai. Och på tal om flyg så avhandlade jag även ämnet klimat under april. Sådär lagom motsägelsefullt.

Det var den månaden det. Nu är vi inne i maj och då är det faktiskt ganska stilla på resefronten. Däremot ska Göteborgvarvet klaras av och så ska jag hinna ikapp med aprilresorna här på bloggen. Det känns redan som att den här månaden är räddad. 

Vad hände under april hos er och vad är era planer för maj?

4 KOMMENTARER

  1. Jag förstår att april bara försvann! i och för sig kan jag inte påstå att det blev en speciellt ”lång månad” för egen del heller med en vecka på Maldiverna innan det stod pack och flytt på agendan… nu har vi i alla fall landat och maj lär gå åt till att ”återinbo” oss i Svedala 😉 Men eftersom vädret faktiskt har visat sig från en rätt välkomnade sida så känns det rätt bra!

  2. Det var inte dåligt med resor i april för din del!!! För vår del är det nog lite mer hektiskt i maj … Skrev ett inlägg igår om allt vi har på gång 😉

    • Jag ska in och kolla FREEDOMtravel! Har varit ganska kass på att läsa bloggar generellt senaste tiden med mycket att göra högt och lågt. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.