Ja, det är väl så. Manhattan sover aldrig. Det spelar ingen roll när en väljer att knalla runt på avenyer, västliga och östliga gator, broar eller promenaddäck. Det är alltid någon annan där. Det är alltid liv och det är alltid rörelse. Dygnet runt. Vad det verkar.

Efter ett par timmar på Century 21 och lite shopping följt av en god och sen middag tog vi promenaden från Wall Street-kvarteren på södra Manhattan över till Brooklyn-sidan. Vyerna av stans skyline på dagtid hade vi redan sett så nu var vi nu sugna på att inhalera stället med ett annat ljus. Kvällsljuset. I skenet av skyskrapor, gatlyktor, trafik och stjärnorna högt där uppe på himlen. 

Vid kajen på Brooklyn Bridge Park, alldeles nedanför bron, ställde vi oss och insöp atmosfären. Under tiden fick kameror jobba med långa exponeringar och att fånga ljuset. Kvällens bästa bild fångade broderskeppet, med en riktigt magnifik panoramabild över Manhattan.

Efter nästan en timme vid kajen packade vi ihop våra prylar och tog vandringen tillbaka över Brooklyn Bridge, in mot vimlet av skyskrapor på Manhattan. 

Det är en mäktig upplevelse att se stan i lite olika skepnader och i vissa fall har jag inte ens sett stan i något annat än kvällsljus. Nästa gång jag är i New York blir det mer kvällsfotografering. Fler kvällspromenader. Kanske ska man rentav vända på dygnet och leva stan helt och hållet på natten? 

Brooklyn BridgeManhattan skylineFlatiron BuildingUtsikt från en takbar

6 KOMMENTARER

  1. Det är väl just det som fascinerar så med staden i fråga, att det alltid är liv och rörelse. Enda tiden på dygnet det är lite mindre kaosartat är väl tidigt om morgonen, den korta stunden efter att nattens bus lagt sig och innan dagens bus fått dagens första kopp svart… 😉

    • Vad fint skrivet ändå Joakim. “…innan dagens bus fått dagens första kopp svart.”. Den tiden på dygnet ska jag försöka fånga nästa gång jag är på plats. 🙂

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här