Skärgårdsvyer, fjäll och helgkickoff

Ibland behöver det inte vara så svårt. Det med att gå runt husknuten istället för att åka till andra sidan jorden. Jag om någon borde ta vara på den känslan, eftersom jag själv gärna längtar så långt bort en kan komma på planeten.

I fredags till exempel, när middagen var uppäten och klockan tickat fram till 21. Vi satte oss i bilen och åkte i tio minuter. Till Frösöns ytterkanter. Och där blev vi ståendes medan solen sakta sänkte sig bakom kullarna i väst, med Åreskutans siluett som tydligt förstärkte vart vi faktiskt var någonstans.

Vattenståndet var lågt och vi kunde gå en bra bit ut på stranden vid Bynäset. I princip helt stilla och knappt en vindpust störde oss när vi stod och hade solen i ögonen. Absolut en av de finare kvällarna på länge. 

Jag fotar solnedgången
Foto: R. Rydén / Travelphoto.seSolnedgång över StorsjönÅreskutan i solnedgång

Sedan slog den lite mer nördiga versionen av Dryden in, när jag på Flightradar fick se att en SAS/CityJet-kärra var på väg in. Det betyder ju CRJ 900 så kosan styrdes sonika den nordvästra änden av landningsbanan på Frösön.

Där stod vi sedan några meter under maskinen när den flög in och tog mark på bana 12. Jag själv med systemkameran smattrandes i ena handen och mobilen som filmade i andra. Avdelningen Simultanförmåga. Och kul med återseende av CRJ 900 på Frösön. Det är ett skönt plan att flyga i. Ett fint plan att titta på. Och häftigt plan att stå under.

Bana 30CRJ900, EI-FPH

Maj. Ljuset varar lite längre nu och det blir inte riktigt mörkt på nätterna längre. Det är en fin period. Mycket fin. Och som fin final på kvällen stod vi 23:09 vid Frösöns utsiktstorn och såg månen gå upp där borta i öster. 

Fredag. Fin start på helgen. Minst sagt.

Månsken på Frösön

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

  1. Wow, alltså den där sista bilden. Mäktig! Håller med dig om att Sverige ibland är oslagbart. Särskilt för mig som nyligen kom tillbaka från utlandet och verkligen slås av hur jäkla bra vi kan ha det. Tryggheten i att kunna röra sig ute i mörkret utan att känna sig otrygg (förutom den där lilla detaljen att jag är mörkrädd då kanske), det oslagbara ljuset och den orörda naturen. Det är fint som snus.

    • Ja, det kanske blir ännu mer tydligt då Christine, om en som du varit borta ett tag och länt av kontrasterna. Slår dock vad om att det fanns solnedgångar att fotografera även i Sydafrika? Om man nu vågar sig ut där då. 🙂

  2. Underbart! Och så härliga bilder. Gillar kontrasten stillsam solnedgång och plane spotting, bra kombo! Var längesen jag åkte ut till Arlanda för att stå vid landsvgen nära landningsbanan. Undrar om den ff är tillgänglig!

    Det här med månuppgångar kan f.ö. bli en ny grej för min del. Så vackert & stillsamt liksom, i jämförelse med ljusshowen som solen bjuder på.

    • Tack Katta! 🙂 Det finns flera platser för flight spotting på Arlanda. Jag är med i ett par grupper på Facebook som brukar dela ut platserna, har dock inte fiskat så noga själv i dem. Är mer sugen på Frankfurt eller London. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.