Sommaren 2017 – här är min bucketlist

Även i år blir det en nedskriven önskelista för sommaren 2017, inspirerad av Sara Rönne på Träningsglädje och min sambo så klart, Maria har skrivit sin lista här. Varför outa så hårt då? Tja, dels för att kanske inspirera andra men också för att sätta lite hårdare krav på mig själv att faktiskt ge mig fan på att greja det. Det är enklare att följa mål som är nedskrivna än sådana som bara flyter runt i huvudet.

Så. Hur ser nu listan ut och när börjar den “gälla”? Tja, det är väl lite flytande men jag har tagit sikte på 1 juni till 31 augusti, för det är väl ändå så man får räkna sommaren i det här landet. Golfen förlänger jag från första rundan till så länge säsongen räcker, kort och gott.

Då kör vi. Först ut blir…

Hemmavecka

Det här blir klurigt, av två skäl. Dels att vara hemma en hel vecka med semester utan att dra någonstans. Hur beter man sig då? Sedan är det väl lite klurigt att mäta det här också, hur vet jag att jag lyckats? När är jag i mål? Well, det återstår att se. Kommer kännas skitkonstigt att inte sätta sig i bilen och åka 70 mil söderut på semesterns första dag men det är som det är. Spännande blir det i alla fall. Jag kanske ska påbörja sommarens andra punkt på listan, nämligen…

25 golfrundor

Förra sommaren satte jag tjugo rundor som mål och det gick åt skogen, jag tror jag klämde in 15 tillslut. Ändå sänkte jag mitt hcp från 36 till 31,5. Om jag nu då siktar på ännu mer golf, vilket med den sommarplanering vi har på skrivbordet just nu borde vara möjligt, så är chansen stor att snäppa upp kvaliteten en smula till. Så, 25 rundor från 1 juni till 20 oktober. Det borde vara rimligt. 

Trädgårdsmästare

Galdhøpiggen – nytt försök

Vi gör ett nytt försök med Norges och Nordens högsta berg i år, eftersom planeringen förra året sprack fullständigt.

Flerdagarstur i fjällen

Min största sorg (nåväl) är att jag inte tar mig ut i fjällen oftare och nyttjar möjligheterna till både endagstur och flerdagars. Framförallt flerdagars. Det är något med att vakna upp i ett tält och sörpla i sig dagens första mugg kaffe. I juli borde det vara rimligt att göra i alla fall en övernattning ute i det fria. Jag vet inte ens om det hänt sedan Kebnekaise 2014.

Flerdagarstur i fjällen

Boka en Asien-resa för höst/vinter

Va, det här är väl inget att göra under sommaren? Fast jo. Det är det. Och även om jag redan uppnått 2017 års mål med att sätta min fot på asiatisk mark så ska höstens resa gå än djupare in i på kontinenten i öst. Så fort vi är hemkomna från Svalbard och vi har hyfsad koll på Balkan-resan så blir det fokus på vart flyget tar oss i september-december-någon gång. Asien är ju ganska stort så det kan ju landa i precis vad som helst, allt från paradisstränder till heta städer och hög puls.

Göra en privat flygtur

Nog för att jag flyger en del i vanliga fall men de här privata turerna med min vapendragare är ju alltid något ut över det vanliga. I år verkar vi kunna sammanstråla i Östersund under juli och då måste det ju givetvis bli (minst) en flygtur, allra helst över våra vackra fjäll!

Rödöbron, Storsjön och Oviksfjällen

Två mil i löparskorna varje vecka

Sommarens svåraste projekt. Alla somrars svåraste projekt. Så fort röken efter Göteborgsvarvet har lagt sig så är det som att jag stänger av träningsglädjen. Nya tag i år och jag kickar igång med St. Olavsloppet i slutet på juni, det får bli första moroten, och så funderar jag på höstens Lidingölopp. Två mil i veckan är absolut rimligt. Det är inte ens mycket.

Run Dryden, run!

Fler planer – redan spikade

Det finns ju också saker som redan är planerade. Vi ska exempelvis till Svalbard i juni och så blir det minst ett nytt land, och ytterligare chans på två i närheten, när vi ska roadtrippa Balkan i augusti.

Det var listan för sommaren.
Har du några planer?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

 1. Oj, vilken stadig lista. Jag vet knappt vad jag ska göra nästa vecka! Haha! Mina enda planer är att hitta någon bra sysselsättning som ger mig en någorlunda bra inkomst, och att be till vädergudarna om en varm sommar 🙂

  Förhoppningsvis blir det en tur till Stockholm/Uppsala och Göteborg, och kanske Gotland. I övrigt är kalendern väldigt öppen för spontana grejer. Faktiskt skönt!

  • Haha, Christine. Jag måste nog ha lite att sikta på annars blir det nog ingenting av nånting. Sysselsättning är bra skit, eller kanske allra helst pengarna som det ger? Och då låter ju Gotland som ett utmärkt ställe att bränna dem på. 🙂

 2. En hel del planer får man säga! Vår huvudsakliga plan är en 3 veckors husbilsresa i Polen och Tjeckien. Just nu känns det lite tungt dock. Har precis fått betala massor för reparation av husbilenboch den är ändå fortfarande trasig …

  • Fy fan vad surt FREEDOMtravel, tråkiga pengar det där och så fungerar inte åket sen. 🙁 Dock låter ju roadtrip i Polen och Tjeckien riktigt fint!

 3. Jag ska ju ingenstans som vanligt mer än i de närmaste omgivningarna, men jag är glad ändå. Jag ska jobba halva veckorna nästan hela sommaren också. Även det känns helt okej. Jag har ingen lista utan kör som vanligt. Springer lite, surfar lite, läser en hel del och latar mig ganska mycket. Kanske blir det någon liite längre dagstur, kanske en natt eller två i tält. Vi får se.

  • Alltså, vad skönt det där lät Åsa! Vilket sommarhäng! Önskar jag kunde slappna av lite också istället för att jaga runt. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.