Flyga helikopter i New York (och en fin uppgradering!)

Att hoppa in i en helikopter och göra städer från luften är en helt fantastiskt upplevelse, oavsett om man är flygnörd eller inte. Jag gjorde New York förra hösten, San Francisco i höstas och i april som nu var blev det dags igen. Att flyga helikopter i New York och över Manhattan alltså. Den här gången som en födelsedagspresent från mina föräldrar. Och som om det inte räckte åkte vi på en uppgradering!

Vår bokade 12-minuterstur blev en längre på över 20 minuter, och så fick vi se ännu mer av Manhattan innan vi vände norr om George Washington Bridge och Hudson Heights. Jag lovade dock killen vid disken att inte säga något om det här så det här stannar mellan oss, eller hur?

Uppgradering på vår helikoptertur ovanför Manhattan

Säkerhetsgenomgång, uppgradering & frieri

Efter att ha gjort One World Observatory på förmiddagen knallade vi obokade ner till piren på södra Manhattan och kollade läget. Det var inga större problem att boka vår helikoptertur, även om de verkade ha lite problem med att fylla helikoptrarna med rätt folk till rätt tur. Det var nog vår lyckliga lott och som gjorde vår uppgradering möjlig. Det fanns sonika tre platser över på 20-minutersturen. Då kan jag faktiskt leva med det faktum att vi fick se säkerhetsgenomgången fyra gånger innan de tillslut pusslat klart alla passagerare och guidat oss ut på plattan för boarding.

Sedan påbörjades vår tur med helikopter i New York när vi lyfte ut över vattnet och fick några första vyer av södra Manhattan, Frihetsgudinnan, Ellis Island och så vidare. Vi vände först uppe vid George Washington Bridge och tog turen över Hudson River ner mot helikopterplattan igen. Det finns mycket att skriva om det här men scrolla ner och titta på bilderna istället. Det borde kanske avgöra om ni själva ska flyga helikopter över New York om ni åker dit någon gång.

Just det, en kille på flighten friade tydligen till sin flickvän där i luften och det var då jag fattade varför de var så himla uppklädda och varför det stod folk när de landade och tjoade med blommor och annat bös. Poletten är ganska trög ibland, plus att jag emellanåt är mindre romantisk än en halvtom påse söndersmulade chips i fredagssoffan. 

Helt annan närvarokänsla (och en dröm)

Vill ni flyga helikopter i New York så ska ni verkligen bara bestämma er och göra det. En helt annan närvarokänsla än att lyfta från Newark med valfri flight. På nästa helikoptertur ska jag köra en egen ”uppgradering”. Det finns nämligen turer där man sitter med öppen dörr och dinglar med benen. De kostar lite mer (typ, mycket mer) men alltså, hur ballt? Kan Captain Joe så kan jag. Bannemig. Se hans Youtube-rulle som gick upp för några dagar sedan.

Ja tack.

Flyga helikopter i New York
Midtown
One World Observatory
Dryden i en helikopter i New York
Nedre Manhattan

Vad kostar det att flyga helikopter i New York?

Ingen aning, mamma och pappa betalade. Hälsningar, han som fyllde år.

Okej då, billigaste och kortaste turerna (12-15 minuter) börjar på drygt $250* (2200 SEK enligt dollarkurs maj 2017). 18-20-minutersturen kostar från $350* (3100 SEK). Vi flög med Liberty Helicopters. Vår uppgradering var en ren och skär lyckoträff, som uppgraderingar brukar vara.

* inklusive heliport fee på $40.

12 KOMMENTARER

 1. Vadå frieriet skedde i SAMMA helikopter? Och du märkte inge? Eller? Haha.

  Vilken mäktig tur det här såg ut att ha varit. Men $250 är per person eller per, vadå? Helikopter är ju känt för att vara rätt dyrt, smakar det så kostar det… 😉

  • Haha, ja, Frieriet skedde tydligen i samma helikopter men jag vet inte riktigt när under turen det hände. Jag fattade först när vi landade på marken och min bror uppmärksammade mig på det. Då satt han vid ena fönstret och jag mellan honom och det blivande brudparet. Avdelningen Full koll. 😉

   Priserna jag anger här är per person.

 2. Så flotte bilder, og fantastisk med oppgradering! Jeg har aldri sett en slik storby fra helikopter, men jeg har sett Victoria Falls og en liten flik av Sierra Leone, hvor vi tok helikopter til og fra flyplassen fordi det var mye raskere og enklere enn å ta båt eller kjøre i flere timer.

  • Tack Marianne! Vad häftigt att ta helikopter till och från flygplatsen, det är ju aningens roligare än flygbuss. Kanske allra helst på den platsen. 😉

 3. ”Ingen aning, mamma och pappa betalade. Hälsningar, han som fyllde 37” Haha! Och hallå, hade du inte fönsterplats?

  • Hehe! Nej, jag skänkte den till bror. Eller så blev jag placerad där jag blev placerad på grund av viktfördelningen. Pick one. 😉

 4. Vilken upplevelse! Förstår att du var så uppslukad att du missade frieriet. 🙂 Garvade gott åt din liknelse kring romantik.

  Helikoptertur över New York har jag ännu inte testat. Tror inte jag gör det heller om jag inte blir bjuden.

  Med vänlig hälsning/Snål (eller sparsam?) 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.